După ce au făcut în această iarnă duş la ibric, locuitorii din Sectorul 4 au rămas și fără curent electric
Cartiere întregi din Capitală s-au întors în trecut: fără apă caldă, fără căldură, iar mai nou şi pe întuneric. În Sectorul 4 reţeaua de electricitate a cedat. Specialiştii spun că principalul motiv este că oamenii, în încercarea de a se încălzi cu calorifere electrice şi aeroterme, au suprasolicitat sistemul.
De Andreea Milea la 18.12.2020, 20:20- Locuitorii din Sectorul 4 au rămas, în prag de sărbători, atât fără câldură cât și fără lumină.
- În încercarea de a se încălzi cu calorifere electrice şi aeroterme, au suprasolicitat sistemul.
După ce au făcut în această iarnă duş la ibric, locuitorii din Sectorul 4 au rămas săptămâna asta şi în beznă. O avarie a lăsat mii de oameni din zona bulevardelor Emil Racoviță și Alexandru Obregia în frig şi la lumina lumânării. Oamenii spun că se simt ca n comunism.
Localnic: "Asta e democraţia. Capitala tării, să nu ai condiții, să fie mai rău ca la ţară. E inadmisibil! Destul de delicat să stai în mijlocul iernii fără apă caldă şi fără curent electric".
Localnic: "Toţi plătesc dările către stat dar ei îşi bat joc de noi. Îţi dau, îmi dai! Asta e premisa".
Incidentul a apărut în urma unei suprasolicitări a rețelei de distribuție de energie electrică, explică furnizorul de energie electrică. Cu alte cuvinte, oamenii se încălzesc cu calorifere electrice iar asta pune presiune pe întreaga reţea.
Localnică: "Mi-au adus copiii un calorifer electric şi mă încălzesc cu ăla, ce să fac. Nu-l ţin toată ziua, numai câte puţin. Îl las la jumate că curentul e foarte scump şi îl folosesc de când s-a dat drumul la căldură.
Cei care nu au de ales şi trebuie să folosească o metodă alternativă de încălzire, trebuie să ştie că pentru un singur calorifer electric factura la energie va fi mai scumpă cu 400 de lei. Dacă vorbim despre un apartament cu două camere atunci creşterea este dublă.
Specialiştii spun că pene de electricitate vor mai fi.
Ionuţ Purica, analist în energie: "Pe măsură ce se încarcă mai mult reţeaua electrică pot să apară întreruperi de alimentare mai dese.Începi să transferi intervenţia din reţeaua termică spre reţeaua electrică. Deja în Bucureşti a fost o perioadă cu întrerupere masivă de alimentare cu energie termică şi bineînţeles, toată lumea a băgat radiatoare în priză".
Ministrul Economiei anunţă că a găsit soluţia: cazane pentru încălzirea apei.
Virgil Popescu: "În CET Sud vor să monteze nişte cazane modulare de producere a energiei termice. Vor ajuta la ridicarea temperaturii apei mai rapid astfel încât echilibrul sistemului va fi asigurat. Practic e o soluţie de avarie pentru această iarnă".
Cel mai devreme, cazanele vor fi montate în ianuarie.