Explicația drumarilor după ce o mașină a lovit un cerb pe Autostrada Aiud-Turda
Clipe de coşmar pentru un şofer pe Autostrada Aiud-Turda. Bărbatul spune că un cerb uriaş i-a sărit în faţă. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina acestuia s-a transformat într-un morman de fiare.
De Redactia Observator la 24.06.2019, 04:45- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Clipe de coşmar pentru un şofer pe Autostrada Aiud-Turda. Bărbatul spune că un cerb uriaş i-a sărit în faţă. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina acestuia s-a transformat într-un morman de fiare. Explicaţia drumarilor: animalul sălbatic a sărit peste gardul de protecţie. Totul vine la câteva zile după ce o altă maşină a dat peste un mistreţ pe Autostrada Soarelui.
Un şofer a fost la un pas de tragedie pe Autostrada Alba - Turda. Povesteşte că un cerb uriaş i-a sărit în faţă în timp ce circula cu viteză mare. Bărbatul nu a putut evita animalul sălbatic şi l-a lovit în plin. El spune că cerbul lovit a fost lung cât banda de urgenţă plus trei sferturi din banda 1.
Din fericire, toţi cei aflaţi în maşină au scăpat nevătămaţi. Impactul a fost însă devastator pentru maşina de lux. Capota şi parbrizul au fost complet distruse.
Accidentul a avut loc pe lotul 3 al autostrăzii, între localităţile Mirăslău şi Decea, unde exist garduri de protecţie, tocmai ca să nu intre animalele. Explicaţia reprezentanţilor de la drumuri: cerbul a escaladat gardurile
ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: Aceste garduri sunt gandite generalist, sunt garduri din sârmă zincată, gândite să nu ruginească faorte repede, să nu se deterioreze. Cand avem de a face cu animale excesiv de puternice sau excesiv de agile, cum sunt cerbii, pentru că, în general, un astfel de gard reţine căprioarele, dar când vine un cerb de 300 de kilograme, care vorba aia e şi vânjos şi plin de elan îi escaladează.
Cât despre soluţii...
ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: O soluție ar fi ca cei care se ocupă de protecția animalelor şi de gestionarea animalelor să identifice, să vadă în momentul în care părăsesc traseele lor normale de migraţie şi să încerce să le reaaducă în ale lor specifice.
Un accident similar a avut loc la începutul săptămânii. La kilometrul 155, pe Austostrada Soarelui, în faţa unei maşinii care circula spre Constanţa, a apărut un porc mistreţ. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul s-a transformat într-un morman de fiare. În timp ce echipa de la CNAIR spunea că nu a văzut niciun mistreţ, unul dintre pasageri s-a întors la locul accidentului şi a găsit animalul sălbatic.
Victimele accidentul de pe autostrada Soarelui au anunţat că vor da în judecată CNAIR şi vor cere despăgubiri.