Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bunătăţile de la Târgul de Toamnă din Suceava. Cât costă un borcan de zacuscă de legume şi hribi: "E un preţ foarte bun"

În centrul Sucevei, gospodarii au întins pe mese mari toate bunătăţile - să răsfeţe ochii şi gusturile pofticioşilor. Zacuscă, dulceaţă, must şi prăjituri cu mere sau prune. Toate se găsesc la Târgul de Toamnă din oraş.

de Angela Bertea

la 20.09.2024 , 21:48

Cei care vor să îşi completeze cămara o pot face în aceste zile, şi asta pentru că producătorii locali au adus în centrul municipiului Suceava fel de fel de bunătăţi care mai de care mai gustoase. Toate roadele toamnei au fost strânse şi aduse în centrul Sucevei. Mere roşii, galbene sau verzi, dulceţuri şi prăjituri, nelipsita zacuscă, dar şi preparate din lapte şi carne. Aproape 40 de producători locali au întins pe mese tot ce au mai bun. 

Toamna se numără bunătăţile tradiţionale

De la târgul de toamnă nu avea cum să lipsească nici zacusca. Iar producătorii se laudă cu reţete păstrate de mai bine de trei generaţii. "Zacusca de legume şi hribi, care este cea mai vândută zacuscă. Reţeta o am de la mama mea, deci este păstrată din generaţii în generatii. Ea a luat-o de la bunica mea. Noi de acolo ne tragem, din vârful muntelui", spune Dorina Vacariu, producător local.

Vezi și

"Preţul nu e mare - 25 de lei. E un preţ foarte bun. Munca, borcanul, ca să faci o tură de zacuscă aşa, îţi ia o zi de lucru", crede un client.

Pe acelaşi subiect

Şi cum nu există toamnă şi fără un dulce de sezon... "Am venit la târgul de toamnă cu produsele noastre tradiţionale, poalele în brâu care sunt nelipsite. Cozoncul de casă. Tarta cu măr, tarta de prune, care este făcută cu un pandişpan reţetă proprie. Avem nucile de trei variante, cornuleţele cu magiun, cu nucă", arată Florin Osoianu, reprezentant patiserie.

Cei care au mai fost la târg au revenit fascinaţi de produsele găsite aici. "Ăsta este un măr tomnatic, nu rezistă foarte mult, dar este cel mai dulce măr. Este gala. Aici avem vestitul golden. Iar pentru diabetici, pentru persoane mai în vârstă, avem mărul mai crocant şi acrişor, care rezistă foarte mult, până în primăvară", spune Cezar Ciornei, proprietar livezi.

Pe lângă toate bunătăţile toamnei, vizitatorii găsesc la tarabe şi obiecte artizanale realizate cu migală de meșterii populari. Târgul rămâne deschis până duminică. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Bunătăţile de la Târgul de Toamnă din Suceava. Cât costă un borcan de zacuscă de legume şi hribi: "E un preţ foarte bun"