Expoziţie inedită la Sibiu: Războiul văzut prin ochii copiilor
Războiul văzut prin ochii copiilor. Este subiectul unei expoziţii de pictură pusă la cale de un refugiat ucrainean stabilit la Sibiu. Acesta a adunat desenele copiilor care au scăpat de război şi intenţionează să le vândă. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru ajutorarea copiilor rămaşi în ţara aflată sub asediu.
De Redactia Observator la 14.03.2022, 08:08Stanislav Lypovskyi, refugiat: Acest tablou a fost desenat de un băieţel de 9 ani, se numeşte Alexandru.
Un tablou pictat după cealaltă invazie a ruşilor, în 2014, pentru anexarea Crimeei. O imagine a războiului văzută prin ochi de copil.
Stanislav Lypovskyi, refugiat: Ar vrea să se ridice sus, la soare, la lumină şi la pace.
Desenul a fost adus din Ucraina de unul dintre zecile de mii de refugiaţi din Ucraina. Se numeşte Slanislav, este din Kiev, şi a ajuns la Sibiu în urmă cu puţin timp împreună cu soţia şi cei doi copii. Au fugit în timpul bombardamentelor direct dintr-un buncar. Aveau câteva haine şi câteva zeci de desene realizate de copii din Ucraina despre război.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 19 LIVE TEXT. Volodimir Zelenski se va adresa azi Consiliului Europei. Canalele TV...
- Grănicerii români primesc întăriri din Europa. Traficanţii de persoane ar putea încerca să profite de drama...
- Părinți români fericiți să-și strângă în brațe bebelușii aduşi pe lume de mame-surogat, în Ucraina....
Stanislav Lypovskyi, refugiat: Decizia a fost luată să părăsească ţara în momentul în care în blocul vecin a intrat o rachetă.
Expoziţie inedită la Sibiu
Bărbatul conduce în Ucraina o asociaţie de ajutorare a copiilor afectaţi de conflictul armat din Crimeea. Iar alături de voluntari a organizat cu cei mici ateliere de terapie prin desen. Aşa a reuşit să strângă zeci de tablouri cu povesti impresionante, tablouri pe care acum vrea să le expună.
Alexandra Mihalcea, gazdă: În momentul în care am aflat că vor să facă o expoziţie, că vor să printeze nişte tricouri pe care să le vândă, iar banii să-i trimită acolo, să-i ajute pe copii, am făcut tot posibilul să ne implicăm cât mai mult.
Femeia, care este gazda familiei din Ucraina, speră să organizeze mai multe expoziţii, inclusiv în Bucureşti, iar fodurile strânse să fie trimise la copiii rămaşi în Ucraina.
Stanislav Lypovskyi, refugiat: Unul dintre cele mai urâte lucruri care se poate întâmpla--taie--că mor copiii. Copii nevinovaţi.
Cei doi soţi şi copiii lor spun că după terminarea războiului se vor întoarce cu siguranţă în Ucraina.
Oksana Bychek, refugiată: Îmi iubesc ţara! Iubesc Ucraina! Totul o să fie bine!