Antena Meniu Search
x

Video Grănicerii români primesc întăriri din Europa. Traficanţii de persoane ar putea încerca să profite de drama refugiaţilor

Agenţia europeană Frontex se va implica în controalele la graniţa României cu Ucraina. 150 de grăniceri din mai multe state europene vor patrula în zona de frontieră cu autovehicule de teren şi camere de supraveghere. Sprijinul vine în contextul fluxului enorm de refugiaţi care ajung în ţara noastră.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 07:48

Vezi și

Agenţii de la Frontex, agenţia europeană a grănicerilor, vor avea misiunea de a patrula de-a lungul graniţei cu Ucraina. 150 de grăniceri au sosit deja din Germania, Cehia, Austria, Danemarca sau Finlanda. Se vor alătura colegilor lor din România.

Stanica Enache, politist prevenire combatere terorism: Lucrez în poliţie de peste 20 de ani, în principal în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului. Situaţia este imprevizibilă. Rezultă în acest flux de populaţie din Ucraina care încearcă să intre în Europa pentru a căuta siguranţă. 

O familie ucraineană a încercat să intre în România cu 1,6 milioane de dolari cash

În contextul fluxului uriaş de refugiaţi care intră în ţara noastră apar şi nereguli. În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră şi lucătorii vamali au descoperit în autoturismul unui cuplu de ucraneni peste 1,6 milioane de dolari - bani nedeclaraţi. Au mai găsit şi bijuterii şi genţi de lux. O altă temere a autorităţilor, dar şi a ONG-urilor este că traficanţii de persoane vor încerca să profite de drama refugiaţilor.

Andreea Bujor, reprezentant ONG: Mulţi români s-au mobilizat şi sunt foarte mândră, dar riscul ca alţi oameni să profite de durerea acestor familii este foarte ridicat. Multe femei sunt traficate în fiecare an. Copii. Riscul nu este valabil doar pentru femei, dar şi pentru copii.

Grănicerii de la Frontex vor folosi 60 de camere de supraveghere și 45 autovehicule de patrulare în misiunile lor. De asemenea, vor folosi şi tehnică pentru supraveghere aeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Grănicerii români primesc întăriri din Europa. Traficanţii de persoane ar putea încerca să profite de drama refugiaţilor