Festivalul Cartofului din Miercurea Ciuc a ajuns la cea de-a 13-a editie
Maiestrii tocanitelor s-au intrecut la Festivalul Cartofului din Miercurea Ciuc. S-a gatit de la gulasul de porc, pana la preparate cu peste. Ingredientul de baza a fost cartoful.
De Redactia Observator la 04.08.2013, 13:14Parcul Central din Miercurea Ciuc s-a transformat intr-un bazar de arome, unde bucatarii i-au incantat pe pofticiosi cu fel de fel de mancaruri. In timp ce, intr-un ceaun, fierbea la foc mic un gulas de cartofi cu porc, la doi pasi departare, o tocanita de vanat abia astepta sa fie degustata. Proaspat condimentate, preparatele au fost date spre degustare localnicilor.
De la festival nu au lipsit nici preparatele din peste si nici desertul. “Ne am pregatit si cu un desert, placinta din cartof cu unt si smantana, crema de ciocolata cu adaos de cartof fiert si cu zmeura”, s-a laudat una dintre expozante.
Festivalul Cartofului de la Miercurea Ciuc a ajuns la cea de-a 13 editie