Seară de gală la Festivalul George Enescu. Pe scenă a urcat Orchestra Concergebouw
A fost seară de gală la Festivalul George Enescu. S-au tras cortinele celei mai lungi ediţii de până acum. În încheiere, pe scena Sălii Palatului a urcat o faimoasă orchestră din Amsterdam.
De Redactia Observator la 23.09.2019, 11:28- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
A fost seară de gală la Festivalul George Enescu. S-au tras cortinele celei mai lungi ediţii de până acum. În încheiere, pe scena Sălii Palatului a urcat o faimoasă orchestră din Amsterdam. Printre spectatori s-au aflat nume ale culturii şi politicii româneşti. Timp de trei săptămâni, Festivalul a pus România pe harta culturală a lumii.
Veche de mai bine de 130 de ani, Orchestra Concergebouw suţine peste 80 de concerte în fiecare an, atât în Amsterdam, cât şi în alte săli renumite din toată lumea.
A cântat la Sala Palatului. Dirijată de Tugan Sokhiev, orchestra a marcat finalul celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Enescu.
Felicia Filip, soprană: Cu tot sufeltul mărturism că într-adevăr ne-am bucurat de tot ce ne-a fost oferit de organizatorii festivalului şi într-adevăr mari orchestre, mari dirijori, mari artişti totul a fost extraordinar, la superlativ.
Ediţia din acest an a fost un adevărat maraton muzical care a durat în total de 23 de zile. Concerte au fost atât în România, cât şi în alte şase mari oraşe ale lumii. Doar în Capitală au fost 84 de reprezentaţii muzicale.
Crenguţa Roşu: Ediţia a fost formidabilă şi vorbesc în primul rând de contribuţia a peste 2500 de artişti internaţionali care au venit cu nişte momente artistice absolut cutremurătoare. Apoi vorbim de 84 de concerte, vorbim de peste 4-5 săli simultan cu spectacole succesiv, vorbim de 313 lucrări prezentate aparţinând a 149 de compozitori acoperind toată istoria muzicii de la baroc până la muzica contemporană.
Ramona Ioana Bruynseels: Brandul acestui festival este încetul cu încetul parte din brandul României pentru că dacă e să vedem câţi turişti am avut în această perioadă şi câte orchestre extraordinare au venit aici, în ce altfel mod poţi să promovezi până la urmă România mai frumos?
Anul acesta, Ministerul Culturii a alocat festivalului 39 de milioane de lei. Astfel, organizatorii au reuşit să urce pe scenă în premieră 34 de prezenţe, printre care şi nouă orchestre de talie mondială.