Antena LIVE
Video

Fetiţă de 10 ani, în comă: mama a spălat-o pe cap cu o soluţie antipurici pentru oi, iar substanţa toxică i-a ajuns în creier. Iniţial, părinţii au "tratat-o" acasă, cu ceaiuri

Viaţa unui copil, pusă în pericol din cauza inconştienţei unor adulţi. O fetiţă de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce mama ei a stropit-o cu o soluţie de uz veterinar, împotriva puricilor. Poliţia şi Protecția Copilului din Caraș-Severin au deschis anchete în acest caz.

De la 24.05.2024, 13:53

O fetiţă de 10 ani din judeţul Caraş-Severin a ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. "Din păcate, fetiţa în vârstă de 10 ani e în stare extrem de gravă, iar medicii sunt extrem de rezervaţi cu privire la şansele de recuperare. Este în comă, a fost transferată la spitalul din Timişoara, după ce la spitalul din Caransebeş a ajuns în stop cardio-respirator. Totul s-a întâmplat după ce mama ei şi a celorlalţi doi fraţi a vrut să îi scape de purici. A folosit pentru acest lucru o soluţie de uz veterinar, folosită de obicei pentru turmele de oi. Soluţia este însă extrem de concentrată şi o singură sticluţă trebuie diluată în sute de litri de apă. Părinţii celor trei copii au pulverizat substanţa nediluată prin curte, dar au spălat-o şi pe minoră pe cap. Substanţa a fost absorbită de organism şi i-a ajuns fetei până în creier. Părinţii au încercat iniţial să o trateze acasă, cu diferite ceaiuri, iar până când a ajuns la spital starea i s-a agravat extrem de mult. Cei de la Protecţia Copilului au deschis o anchetă pe lângă cea a poliţiştilor", transmite Alex Prunean, reporter Observator.

Intoxicată de mamă, cu soluţie antipurici

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut joi, în satul Sadova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Mama fetiţei ar fi stropit în casă cu o substanţă toxică, de uz veterinar, care în mod normal este folosită pentru spălarea blănii oilor. Femeia a vrut să elimine puricii din locuinţă. După ce a venit fetiţa de la şcoală, împreună cu fratele ei de 11 ani şi sora sa mai mare, de 15 ani, femeia i-ar fi stropit pe haine cu aceeaşi substanţă.

Fata de 10 ani s-a simţit rău, iar părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112, relatează news.ro. Echipajul medical ajuns la locuinţa familiei a preluat-o pe micuţă şi a dus-o la Spitalul Municipal Caransebeş, de unde a fost transferată în stare gravă, inconştientă, la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă.

Pe acelaşi subiect

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Medicul spune că sunt şanse de supravieţuire pentru fetiţă. ”Sunt şanse de supravieţuire pentru că această substanţă are un antidot natural, numit atropina şi sunt şanse pentru că acest tip de substanţă, pe care l-au folosit la fetiţa în cauză, se numeşte diazinon, am aflat astăzi şi este un organo-fosforic nesistemic, adică are o acţiune asupra întregului organism. Dacă ar fi fost sistemic ar fi afectat în întregime corpul. Acum am avut explicaţia absenţei unor simptome la care ne aşteptam. Hipersecreţia tuturor mucoaselor, de obicei copiii ăştia sunt cu hiperlacrimare, hipersalivatie, tuse şi probleme respiratorii, date de mucoasele respiratorii. Pe acestea nu le-am avut la acest copil şi acum avem explicaţia, nu era cu efect sistemic acest organo-fosforic”, a mai precizat Gafencu.

Fetiţa de 10 ani este încă în comă

Gafencu mai spune că fetiţa de 10 ani din Caraş-Severin este încă în comă. ”În ultimele trei cazuri cu care ne-am confruntat, substanţele acestea erau folosite chiar de bunicii sau părinţii copiilor că să îi cureţe pe ei de anumiţi paraziţi. Fetiţa e în comă. Nu avem alţi fraţi în spital. Simptomele fetiţei erau din cele mai grave. A sosit în comă”, a mai spus Gafencu.

Ți-a plăcut acest articol?

copil mama substanta toxica animale caras severin
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Alimentul după care Mihaela Bilic e topită: „N-aș putea trăi fără el”
Fanatik.ro
Publicat 25.06.2024
Animalul cu două capete care bagă spaima în toți cei care îl văd. Poate...
Fanatik.ro
Publicat 25.06.2024
Otopeni 2024 – o catastrofă guvernamentală
spotmedia.ro
Publicat 24.06.2024
Meteorologii Accuweather anunță o lună iulie fără PRECEDENT în România....
Gandul
Publicat 25.06.2024
Secretele primului submarin militar al României. „Delfinul“ a făcut ravagii...
Adevărul
Publicat 25.06.2024
Un bărbat și-a cumpărat un garaj vechi, dar a descoperit o adevărată comoară...
A1
Publicat 21.06.2024
Horoscopul zilei de 26 iunie 2024. Berbecii au nevoie de planuri în viața lor....
CaTine
Publicat 25.06.2024
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este...
spynews.ro
Publicat 25.06.2024
De ce stă nefiresc Cristiano Ronaldo la intonarea imnului Portugaliei? Motivul...
GSP
Publicat 25.06.2024
Ce nu vor mai avea voie să facă românii care stau la curte. Interdicția se...
Click.ro
Publicat 25.06.2024
Elon Musk a devenit din nou tată la începutul anului. De ce s-a aflat abia acum...
Useit
Publicat 25.06.2024
Latifundiarii din showbiz-ul românesc! Top 5 vedete cu proprietăți de milioane...
Money.ro
Publicat 31.05.2024
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională
Redacţia.ro
Publicat 25.06.2024
LIVE Rezolvarea subiectelor la Română la Evaluarea Națională 2024, în direct...
libertatea.ro
Publicat 25.06.2024
Katy Perry a avut o apariție spectaculoasă pe podiumul Vogue World din Paris....
ZU
Publicat 25.06.2024
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute
Hello taste
Publicat 25.06.2024
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 25.06.2024
Cât au ajuns să coste un șezlong, o limonadă, o cafea și un covrig pe...
ziare.com
Publicat 25.06.2024
Primele imagini de la nunta Dilettei Leotta cu Loris Karius. Cum a arătat rochia...
Happy
Publicat 25.06.2024
Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac...
Medicool
Publicat 25.06.2024
Rapid i-a arătat uşa! Un fotbalist important, confuz după ce clubul a scăpat...
orangesport.ro
Publicat 19.06.2024