Hackerii îți pot ataca inima! Sute de mii de stimulatoare cardiace sunt vulnerabile la atacuri cibernetice!
Sute de mii de stimulatoare cardiace sunt vulnerabile la atacurile cibernetice. De curând, autoritățile din Statele Unite au retras 450.000 de dispozitive.
De Redactia Observator la 15.11.2017, 13:40Sute de mii de stimulatoare cardiace sunt vulnerabile la atacurile cibernetice. De curând, autoritățile din Statele Unite au retras 450.000 de dispozitive.
FDA (Food and Drug Administration) - Agenția Medicamentului și Alimentației din Statele Unite ale Americii - a decis să retragă de pe piață peste 450.000 de stimulatoare cardiace după ce mai multe teste au stabilit că aceste dispozitive medicale, care îi ajută pe oamenii cu probleme cardiace, sunt vulnerabile la atacurile cibernetice.
Practic, hackerii care reușesc să obțină acces la soft-ul stimulatoarelor pot schimba voltajul și implicit funcționalitatea aparatului, lucru care poate duce la moartea purtătorilor.
- ALERTĂ la Londra! Fetița de 8 luni a unui ROMÂN a dispărut de acasă, cu cei doi frați ai ei, de 7 și 12 ani....
- NUNTĂ ÎN CERURI! Cei doi tineri morți în accidentul de la Ovidiu vor fi înmormântați împreună - GALERIE FOTO
- Caz ȘOCANT într-un spital! Asistentele medicale au fost obligate să presteze DANSURI erotice în fața conducerii,...
Aceste stimulatoare există și în România, patru firme ocupându-se de importul și comercializarea dispozitivelor.
Totuși, până în prezent nu a fost semnalat niciun incidente referitor la aceste produse în România.
Modelele afectate de soft-ul vulnerabil includ Accent, Anthem, Accent MRI, Accent ST, Asigurari și Allure.
Unul dintre cei mai cunoscuți hackeri ai lumii, Barnaby Jack, un neo-zeelandez care a murit în anul 2013, a dovedit că dispozitivele medicale sunt mortale dacă sunt accesate de hackeri, scrie engadget.com.
Tânărul a inversat un stimulator cardiac pentru a elibera o serie de șocuri de 830 de volți, experiment folosit de conducerea FDA pentru a face o serie de verificări asupra soft-ului folosit de dispozitive.
În anul 2013, agenția federală a început să avertizeze companiile cu privire la vulnerabilitățile sistemelor informatice ale produselor lor. Alerte similare au fost ridicate de către cei de la Europol, care au susținut că atacurile informatice asupra echipamentelor de siguranță ar putea avea ca rezultat răniri și decese.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și