Antena LIVE

Curs valutar

Iarna 2017-2018, CUMPLITĂ! Directorul ANM, Florinela Georgescu, a făcut un anunţ de ULTIMĂ ORĂ

Previziuni sumbre lansate Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie.

De la 19.10.2017, 14:04
WhatsApp
Galerie (2)

Previziuni sumbre lansate Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie. Specialistul a vorbit în cadrul unei emisiuni de televiziune despre fenomenele meteorologice extreme care vor lovi ţara, în această iarnă. 

Citeşte şi: AVERTISMENT pentru români! Ion Sandu face PREVIZIUNI SUMBRE pentru această IARNĂ: "Va fi PRĂPĂD! Trebuie să luăm măsuri" (VIDEO)

"Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente și despre episoadele de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. 

Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. 

Pe acelaşi subiect

În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie și perioade când temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului. 

În lunile ianuarie și februarie avem în medie cel puţin 2 viscole”, a spus Florinela Georgescu.

Ce se va întâmpla cu VREMEA din 23 octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat previziunile pentru următoarele două săptămâni. 

În prima parte a intervalului, vremea se va încălzi în toată ţara, temperaturile maxime ajungând până la 25 de grade Celsius în Muntenia. Din 22 - 23 octombrie, temperaturile încep să scadă şi îşi fac apariţia şi ploile. În zonele de munte, local în Maramureş şi Moldova, dar şi în estul Transilvaniei este posibil să ningă.

MUNTENIA

În prima săptămână vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, deși tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere în ultimele zile. Media temperaturilor maxime va fi de 20...25 de grade, cea mai ridicată valoarea urmând a se înregistra în ziua de 17 octombrie. După data de 23 octombrie, vremea se va răcori, astfel că media regională a maximelor va fi de 15....17 grade, valori normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. În intervalul 16-21 octombrie temperaturile minime nu vor prezenta variații și vor fi, în medie, de aproximativ 9 grade. Ulterior acestui interval, regimul termic nocturn va marca o scădere treptată, astfel încât minimele termice se vor situa în jurul a 8 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi extrem de redusă pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, dar șanse mai mari pentru ploi la nivel izolat vor fi în cea de a doua săptămână.

TRANSILVANIA

În intervalul 16 – 20 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20...23 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă a anului. Apoi temperatura aerului va scădea ușor și treptat, spre 14 grade pe 24 octombrie, după care se va menține, în medie, în jurul acestei valori, până la sfârșitul intervalului de prognoză. Temperaturile nocturne vor fi de 6...7 grade până spre 24 octombrie, iar între 25 și 29 octombrie se vor situa în jurul valorii medii de 4 grade.

Nu va ploua până în jurul datei de 20 octombrie, după care probabiltiatea pentru precipitații va fi în creștere, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 22 și 23 octombrie.

MOLDOVA

Deși tendința valorilor termice diurne va fi de ușoară scădere de la o zi la alta, până în jurul datei de 23 octombrie vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Vor fi temperaturi maxime, în medie, de 18...24 de grade, cea mai ridicată valoare urmând a se înregistra în data de 17 octombrie. În intervalul 23 – 29 octombrie, media maximelor termice va fi de 13...16 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. În ceea ce privește regimul termic nocturn, până în data de 21 octombrie vor fi ușoare variații, media regională a temperaturilor minime fiind de 9...12 grade. Ulterior acestei date, minimele vor marca o scădere treptată și vor fi cuprinse între 6 și 9 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere în intervalului 23-29 octombrie, până atunci însă șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

OLTENIA

Prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii octombrie, cu o medie a maximelor de 21...26 de grade. După data de 23 octombrie, valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înregistrându-se, în medie regională, 15...17 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în perioada 16 - 24 octombrie acesta nu va prezenta variații importante, temperatura medie nocturnă urmând a fi de 9....10 grade. Ulterior acestei date, minimele termice vor scădea ușor, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere în intervalul 23-29 octombrie, iar în rest condițiile de ploaie vor fi extrem de reduse.

DOBROGEA

În intervalul 16-23 octombrie valorile termice nu vor prezenta variații semnificative. Media temperaturilor maxime va fi de 19...23 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă, iar a celor minime va fi de 12...13 grade.

După această dată, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 15...17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade. Ploile se vor semnala doar la nivel izolat, mai degrabă în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

BANAT

În prima săptămână a intervalului de prognoză vremea va fi caldă pentru a doua jumătate a lunii octombrie, iar valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 22 și 26 de grade. În jurul datei de 23 octombrie temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât, până la finalul celei de a doua săptămâni, media regională a maximelor se va situa între 14 și 17 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii octombrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de o valoare medie regională situată în jurul a 10 grade în perioada 16 – 23 octombrie, pentru ca, ulterior, o ușoară răcorire a vremii să determine temperaturi minime de 6....7 grade, până la finalul celor două săptămâni ale intrevalului de prognoză.

Până pe 19 – 20 octombrie nu se vor semnala precipitații, apoi probabilitatea de ploaie va fi în creștere, cu precădere în jurul datei de 22 - 23 octombrie.

CRIŞANA

Temperaturile diurne vor fi în creștere în primele zile ale prognozei, de la valori, în medie, în jurul a 23 de grade în prima zi, până la aproximativ 25 de grade în data de 18 octombrie. Între 19 și 23 octombrie vremea se va răci ușor de la o zi la alta, devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Astfel, în intervalul 24 - 29 octombrie, media regională a maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Temperaturile minime vor fi de 8...10 grade în intervalul 16 – 23 octombrie, apoi vor marca o ușoară scădere și, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, se vor situa în jurul unei valori medii de 6 grade, fără a prezenta variații semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi va fi în creștere și, mai ales pe 22 – 23 octombrie, vor fi ploi pe arii relativ extinse.

MARAMUREŞ

În prima săptămână a intervalului de prognoză vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile diurne vor avea o valoare medie regională în creștere de la 20 de grade în prima zi până la 23 de grade pe 19 octombrie. Ulterior, vremea se va răci ușor de la o zi la alta, apropiindu-se de normele climatologice ale perioadei în jurul datei de 24 octombrie, când media maximelor va fi de aproximativ 14 grade. Iar în următoarele zile, până la sfârșitul lunii, nu se vor mai înregistra variații importante ale temperaturilor maxime.

Regimul termic nocturn va avea o evoluție caracterizată prin valori medii în jurul a 7 grade în prima săptămână de prognoză, iar în cea de a doua săptămână vor fi de 4...5 grade.

În primele zile nu se vor semnala precipitații, dar după data de 20 – 21 octombrie probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere, iar pe 22 – 23 octombrie acestea se vor semnala pe arii extinse și izolat pot fi mai importante cantiativ.

LA MUNTE

Evoluția regimului termic va fi caracterizată prin valori diurne mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, situate în jurul a 16 grade până în jurul datei de 20 octombrie. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6....8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor fi de 6....8 grade între 16 și 23

octombrie, apoi vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi nesemnificativă în primele zile ale prognozei, dar va crește după data de 20 octombrie. În jurul datei de 22...23 octombrie se pot consemna cantități de precipitații mai importante. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

prognoza meteo cum va fi vremea meteo romania meteo 2017 iarna 2017 iarna 2018
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Conacul istoric din România care a ajuns în paragină. Nume mari ale țării au...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024