Antena Meniu Search
x

Curs valutar

BALENA ALBASTRĂ are un urmaş la fel de periculos! "Provocarea de 48 de ore", JOCUL BOLNAV care ia cu asalt reţelele de socializare. Cum funcţionează

După "Balena Albastră", un joc extrem de periculos responsabil pentru cel puțin 31 de morți, o altă provocare bolnavă începe să circule pe internet.

de Redactia Observator

la 19.10.2017 , 11:16

După "Balena Albastră", un joc extrem de periculos responsabil pentru cel puțin 31 de morți, în toată lumea, inclusiv în România, o altă provocare bolnavă începe să circule pe reţelele de socializare, în special Facebook.

Jocul se numeşte ”Provocarea de 48 de ore”, iar sarcina primită de copii este să fugă de acasă timp de două zile.

Pentru fiecare menţiune la adresa lor apărută în social media, copiii sunt păcăliţi că vor primi puncte, astfel că sunt binevenite toate mesajele postate de familie şi prieteni în care aceştia fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul.

Articolul continuă după reclamă

Jocul îi bagă în sperieţi pe părinţi, mai ales că, în urmă cu câţiva ani, în vestul Europei, a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”.

Potrivit The Independent, provocarea era ca adolescenţii să lipsească de acasă, fără să spună familiei, între 12 şi 72 de ore.

O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. 

Femeia a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsiţi la 55 de ore de la dispariţie în Ballymena.

„Mi-a fost teamă că erau morţi sau că ar putea fi violaţi, traficaţi sau ucişi. Dar aceşti copii cred că este amuzant”, a povestit mama.

Ulterior, ea a aflat că, de fapt, cei doi copii erau lideri ai jocului, datorită timpului lung petrecut departe de casă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » BALENA ALBASTRĂ are un urmaş la fel de periculos! "Provocarea de 48 de ore", JOCUL BOLNAV care ia cu asalt reţelele de socializare. Cum funcţionează