În Pasajul Michelangelo din Timișoara, realizat cu peste 10 milioane de euro, apa țâșnește din pereți ca la robinet
Într-un pasaj subteran din Timișoara, făcut în mare parte cu bani europeni, s-au format adevărate.. ziduri ale plângerii. Deşi nu are nici zece ani, structura de beton e plină de infiltrații. Acum însă, o fisură din care țâșnește apa, ca la robinet, le dă bătăi de cap autorităţilor, care ameninţă constructorul.
De Iulia Pop la 05.02.2023, 09:46- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Inaugurat în 2015, cu un cvartet şi multe oficialități, chiar de ziua de naştere a fostulului primar, Pasajul Michelangelo din Timișoara era văzut ca o realizare măreață. Lucrările care au durat trei ani şi au costat peste zece milioane de euro au acum altă coloană sonoră.
În Pasajul Michelangelo din Timișoara, apa tâşneşte din pereți ca la robinet
La aproape 8 ani distanță, apa se prelinge pe pereţi, iar în unele locuri tâşneşte ca la robinet.
Iulia Pop – reporter Observato: Infiltrațiile sunt probleme vechi în pasajul subteran realizat cu bani europeni. Scurgerile de pe pereti apar din 2 in 2 metri, cunoscute de administrație. Însă, ca acum, parcă nu a fost niciodată.
- Un pasaj CFR care trece peste un drum naţional ar putea provoca oricând o tragedie. "Dacă îţi vine în parbriz,...
- Incident inedit în Pasajul Unirii, la oră de vârf: Un șofer și-a abandonat mașina stricată în mijlocul benzii...
- Momentul în care un şofer sare în faţa unui TIR şi-l opreşte înainte de intrarea în Pasajul Unirii: "Dacă nu...
Pasajul este foarte aproape de canalul Bega, iar pânza freatică le-a dat bătai de cap constructorilor încă de la început. Într-un punct de vedere al proiectantului înainte de recepţia finală se şi spune că s-a prevăzut adăugarea unei soluţii în beton ca pereţii să devină impermeabili.
"Datorită nivelului ridicat al pânzei freatice, s-a prevăzut ca la execuţia pereţilor mulaţi să se introducă în beton o soluţie de impermeabilizare specifică pentru asemenea gen de lucrări. Prin adăugarea acestei soluţii, betonul din pereţii mulaţi devine impermeabil şi este protejat de deteriorarea provocată de condiţiile de mediu dure".
N-a fost cu noroc.
Diriginte de șantier: Îmi pare rău, nu fac niciun comentariu. La revedere!
Un expert tehnic susţine că problemele pleacă de la execuţie
Comentează însă primăria.
Ruben Lațcău – viceprimar Timișoara: Foarte probabil, vom face o investigaţie mai amănunţită, pasajul se apropie acum de iesirea din garanție şi vom reţine în acest moment garanţia de execuţie şi nu o vom elibera, până când nu se va face o analiză clară care să arate exact care au fost cauzele.
Un expert tehnic, contactat de Observator, susţine că problemele pleacă de la execuţie.
Marin Marin – expert tehnic, Facultatea de Construcții: Nu e normal să se întâmple așa. De la început au fost infiltrații, Dacă nu se repară evoluează în timp, o sa afecteze însuși betonul și armătura din pereți.
În ciuda problemelor, un document intrat în posesia Observator arată că la în toamna anului trecut s-a făcut recepţia finală. Pasajul are o lungime de 455 de metri, din care partea acoperită reprezintă o treime, adică 115 metri. Constructia leaga nordul de sudul Timișoarei.