La Eforie Nord, ca-n China. Înghesuiala a devenit insuportabilă pe plajă: "Mai pe ieftineală"
Sezonul estival e pe val. Aproape o sută de mii de turişti au fost weekendul acesta la mare. Staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti au semănat cu plajele aglomerate din China, unde de atâţia oameni nu se mai vede nici marea, nici nisipul.
De Cristina Niță la 28.07.2024, 19:29În ultimul weekend din luna lui Cuptor, turiştii au făcut baie... de aglomeraţie. La Costineşti nu au avut loc unii de alţii nici pe nisip, nici în apă. Înghesuiala a devenit insuportabilă spre prânz, când de intimitate nici nu mai putea fi vorba. Densitatea de oameni era comparabilă cu cea din imaginile din China, devenite virale. Nimeni nu a vrut să plece, însă, de pe plajă.
La Costineşti, suprafaţa lăsată liberă de administratorii de plajă pentru cei care vin cu prosopul este neîncăpătoare. Cu greu îţi faci loc să treci printre turiştii care au venit încă de la primele ore ale dimineţii să-şi ocupe locul cât mai aproape de apă.
"Unde e lume multă e şi distracţie. Merge mai bine aşa, mai pe ieftineală", ne-a spus un turist.
"Aproape de apă sunt primele locuri care se ocupă. Sâmbăta este cel mai aglomerat. Atunci este 100% capacitate de ocupare", a declarat Ionuţ Mocanu, administrator plajă Costineşti.
- Cât costă un şezlong în una dintre cele mai aglomerate staţiuni de pe litoral
- Cea mai ieftină staţiune de pe litoral. Cât costă noaptea de cazare sau şezlongul pe plajă
- Motivul pentru care tot mai mulți români aleg hotelurile Adults Only. Tariful pe noapte pornește de la 300 de lei
- Plajele exclusiviste din România. Clienţii au la intrare valet parking, apoi pot consuma creveţi Black Tiger şi...
Şi la Eforie Nord turiştii au dus lupte grele pentru un loc pe plajă
Unii au venit chitiţi să stea pe nisip, dar au ajuns pe şezlog.
Un şezlong costă între 30 şi 60 de lei la Eforie Nord şi ajunge la 150 pe plajele premium din Mamaia. Administratorii adaugă mici atenţii pentru turişti şi anunţă că de luna viitoare, în vârf de sezon, vor mări tarifele.
"Avem la fiecare şezlong un cidru sau o cafea şi o apă. Capacitatea este undeva la 80% momentan. Mai târziu o să se mai umple", a spus Constantin Veru, administrator plajă Eforie.
Cine a vrut musai să stea tolănit pe nisipul cald şi fin a dormit mai puţin ca să prindă loc pentru prosop. Şi nu a abandonat teritoriul nici pentru un drum la bech bar.
Periodic, valul de turişti de pe nisip migrează în apă şi mulţi se ciocnesc unii de alţii. Salvamontiştii îi sfătuiesc insistent să nu treacă de geamanduri nici măcar în căutarea spaţiului personal.