Antena LIVE

Curs valutar

Update

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiţionată a fost respinsă

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins, marți, cererea acestuia de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile.

De la 27.04.2021, 14:07
WhatsApp
Vezi și:

UPDATE ora 13:55 - Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată. Fostul lider PSD poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti.

"Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2  C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. ​Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021".

UPDATE ora 11:05 - Liviu Dragnea le-a spus magistraților Judecătoriei Sectorului 5, care judecă cererea sa de eliberare condiționată, că a stat destul în spatele gratiilor şi că nu reprezintă un pericol pentru societate.

Pe acelaşi subiect

"Cred ca am stat destul în penitenciar. Nu sunt un pericol un pentru societate, vă rămâne dumneavoastră decizia de oportunitate a eliberarii", a declarat fostul lider PSD în faţa instanţei.

De asemenea, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Todosiu, le-a spus magistraţilor că drepturile clientului său au fost încălcate:

"I-au fost încălcate drepturile. I-a fost îngrădit dreptul la muncă. De aici a rezultat o perioadă de mai bine de 9 luni. A fost izolat. A ieşit la aer o singură oră pe zi şi i s-a agravat boala pe care o avea înainte de încarcerare".

De cealaltă parte, procurorul a spus că Dragnea "nu a dat dovezi temeinice de îndreptare":

"Instanţa trebuie să se raporteze la persoana condamnată şi nu la îndeplinirea unor criterii stabilitae de lege. Provine dintr-un anumit mediu social şi are educaţie înaltă şi conduita lui din penitenciar se circumscrie într-un fel de normalitate. El spune că e condamnat politic, deci nu i s-a schimbat conduita. A dat un interviu anul trecut pentru care a fost sancţionat. (...) Pedeapsa nu şi-a atins scopul. Nu vedem cum ar fi utilă eliberarea condiţionată în acest moment". 

Liviu Dragnea are de partea sa avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova săptămâna trecută, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului lider PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

“Mă bucur că i s-a acordat acest aviz favorabil ceea ce înseamnă că el îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi propus spre liberare condiţionată (...) Sper din tot sufletul ca decizia să fie una pozitivă şi să rămână aşa şi pe mai departe. Dacă Judecătoria Sectorului 5 va admite cererea noastră şi va dispune eliberarea probabil Parchetul va face contestaţie”, a declarat avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Todosiu, după emiterea avizului favorabil.

Decizia pe care o vor lua magistrații astăzi nu va fi definitivă, ea putând fi atacată de procurori în termen de 3 zile.

Liviu Dragnea a executat deja două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare, una dintre condițiile pentru eliberarea condiționată.

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.

În prezent, fostul lider PSD este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Veronica Micu

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...

liviu dragnea dragnea eliberare dragnea inchisoare
Întrebarea zilei
Credeți că România va reuși să atenueze efectele tarifelor vamale impuse de Donald Trump?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025