"Mă atrage cum poţi să joci jocurile video în viaţa reală". Un nou sport câştigă tot mai mult teren în România
Un nou sport câştigă teren şi tot mai mulţi adepţi în România. Vorbim despre airsoft sau jocul de-a războiul. Fie că îl practică la nivel de performanţă, fie doar pentru relaxare, jucătorii iau totul în serios, mai ales că vorbim despre cea mai fidelă simulare a unei misiuni de luptă. Cu echipament, arme şi scenarii desprinse din realitate.
De Simona Vasiac la 02.04.2023, 20:03Nu sunt soldaţi, dar arată ca nişte militari adevăraţi. Împărţiţi în două echipe, sportivii intră rapid în joc. Pentru supremaţia pe terenul de airsoft se dau lupte grele. Armele folosite sunt replici care funcţionează cu bile de plastic. Adrenalina de pe câmpul de luptă atrage jucători de toate vârstele. Cezar are 15 ani şi, de câteva luni, terenul de airsoft din Baia Mare a devenit locul lui de joacă preferat. "Mă atrage foarte tare cum poti sa joci jocurile video in viata reala si cum sunt replicile foarte reale", a declarat Cezar Mureșan, practicant airsoft.
Un pachet de o oră care include tot echipamentul costă 90 de lei, iar unul de trei ore, 200 de lei
Airsoftul este recunoscut ca sport în România încă din 2010. De un an de zile, avem chiar şi o federaţie care se ocupă cu organizarea unui campionat naţional. "Perioada de pregatire chiar ca e relaxare, competitia in sine e un pic mai angrenanta", a declarat David, practicant airsoft. "Este foarte solicitant deoarece pe langa ca alergam luptam pentru un obiectiv, trebuie sa avem si o strategie pe care trebuie sa o mentinem ...pe toate nivelurile", a declarat Daniel Tița, practicant airsoft.
Pentru practicanţii de airsoft, există obstacole nu doar pe teren, ci şi în realitate. Cum ar fi lipsa unor spaţii mari în care să se poată juca de-a războiul. "Este un sport in crestere sunt foarte multi pasionati incercam sa dezvoltam aceasta disciplina sportiva. Oarecum în sportul asta toti suntem Ronaldo si Messi pentru ca fiecare are mingea la el, adica el e cel care dezvoltă acțiunea", a declarat Vlad Beldean, președinte club airsoft. O acţiune destul de costisitoare. Fiecare jucător de airsoft îşi cumpără singur echipamentul şi armele, iar investiţia porneşte de la câteva mii de euro, în funcţie de modelul replicilor. Începătorii îşi pot face însă mâna şi cu arme închiriate. Un pachet de o oră care include tot echipamentul costă 90 de lei, iar unul de trei ore, 200 de lei.