Muzeele din toată ţara, pregătite pentru Noaptea Muzeelor
O colecţie intrată în Cartea Recordurilor, tablouri în mişcare şi cele mai noi lucrări ale artiştilor contemporani. Sunt câteva dintre premierele ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor. Sute de instituţii culturale din toată ţara îşi vor deschide porţile sâmbătă seara.
De Redactia Observator la 17.05.2019, 17:54O colecţie intrată în Cartea Recordurilor, tablouri în mişcare şi cele mai noi lucrări ale artiştilor contemporani. Sunt câteva dintre premierele ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor. Sute de instituţii culturale din toată ţara îşi vor deschide porţile sâmbătă seara, în cadrul evenimentului care a devenit un fenomen la noi în ţară.
Pentru prima dată, în circuitul Nopţii Muzeelor va fi prezentată cea mai mare colecţie de fiare de călcat din lume, care adună peste 35 de mii de exemplare.
Muzeul Recordurilor Româneşti, una dintre atracţiile de la Noaptea Muzeelor
O istorie de peste 2000 de ani cuprinsă în 350 de metri pătraţi. Asta îi aşteaptă pe vizitatorii Muzeului Recordurilor Româneşti, la Noaptea Muzeelor.
Va fi prezentat inclusiv cel mai scump fier de călcat vândut vreodată la o licitaţie. Este vorba despre un exponat de la începutul secolului 19.
Muzeul Recordurilor se deschide la ora 18, iar preţul biletului va fi redus. Va costa 10 lei, mai puţin de jumătate din tariful obişnuit.
Victor Bota, general manager Muzeul Recordurilor Româneşti: Arta, cultura o veţi regăsi în aceste obiecte. Nu sunt doar simple obiecte de uz casnic, sunt pur şi simplu opere de artă
Şi Muzeul de Artă Recentă, cel al Tablourilor în Mișcare, dar şi cel mai mic muzeu mobil au fost incluse pentru prima dată în circuit.
În total, 56 de muzee, galerii şi spaţii culturale vor fi deschise publicului în Bucureşti şi peste o sută în toată ţara.
Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor: Tot mai multe muzee, din diferite oraşe, pun accentul pe acest segment de părinţi, de familii cu copii
Noaptea Muzeelor a ajuns la a 15-a ediţie
Noaptea Muzeelor este un eveniment care îşi are originile în Franţa. În România a ajuns la a 15-a ediţie şi a devenit un fenomen social.
Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor: Se adresează unei mase foarte mari de consumatori culturali sau chiar nonconsumatori, care pentru prima dată testează astfel de experienţe culturale, dar este şi pentru că a ajuns să fie o obişnuinţă sau o ofertă culturală în nişte locuri unde nu ai fi crezut vreodată că se va întâmpla ceva din punctul ăsta de vedere
Românii nu se numără însă printre cei mai avizi consumatori de cultură. Cheltuiesc doar 6% din bugetul anual pe ieşiri la teatru sau la muzeu.
O iniţiativă care ar putea creşte apetitul pentru cultură este tichetul cultural. Angajaţii vor primi de la serviciu astfel de carduri, cu sume de până la 150 de lei pe lună.