Nea Mărin şi Larisa, tată şi fiică, duc mai departe o tradiţie îndrăgită de români. Au încins o petrecere pe cinste în pădurea Cernica cu peste 500 de invitaţi
Joc şi voie bună! Asta răspândesc pretutindeni nea Mărin, fiica sa Larisa şi sutele de dansatori de la şcoala lor de dans popular românesc. De data aceasta au încins hora satului şi un picnic pe cinste în pădurea de la Cernica.
De Ingrid Tîrziu la 08.06.2024, 19:29- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Peste 500 de dansatori din toată ţara şi de toate vârstele s-au adunat astăzi în hora satului. Un eveniment care vorbeşte despre tradiţie, dar şi despre bucuria de a dansa. După ore întregi de antrenament, cu mic, cu mare, dansatorii şi-au arătat măiestria în jocurile populare culese din toate colţurile ţării. "E dansul nostru românesc şi îmi place să fac dansul nostru".
Nea Mărin şi fiica sa, Larisa, au mai avut un motiv de a dansa: aniversarea a 24 de ani de la înfiinţarea şcolii care le poartă numele. "Mă gândesc cât de important este să nu ne uităm niciodată rădăcinile, cât de important este să ştim să purtăm un costum tradiţional şi cât de important este să ne apropiem şi să ne păstrăm identitatea, într-o lume în care toată lumea caută să se uniformizeze", spune Larisa.
"Au trecut prin aceşti 24 de ani, cred că, mii de oameni prin şcoala noastră. Azi aici e o reîntoarcere la tradiţii zicem noi, că unii n-au văzut hora satului cum era. Cel mai important este că oamenii socializează şi că oamenii se adună aici şi o să-i vedeţi cum mănâncă, beau şi se distrează", precizează şi Nea Mărin.
În urmă cu aproape 20 de ani, Cristian a păşit pentru prima oară în sala de dans a lui Nea Mărin. S-a îndrăgostit atât de tare de jocul românesc, încât acum îi învaţă şi pe alţii tainele folclorului nostru. "Am exemple concrete în care aveau cel puţin două picioare stângi, poate şi mai rău de atât şi au reuşit să înveţe să danseze. Îl avem în sânge, e al nostru! E dansul popular românesc". Hora Satului este un eveniment orgnizat de 14 ani.