Nervii şoferilor, din nou puşi la încercare. Circulaţia a fost paralizată pe DN1, după ce doi brazi au căzut pe şosea
Atenţie, se prăbuşesc copaci pe DN1! Acesta ar trebui sa fie marcajul rutier dupa ce Seara trecută, pe Valea Prahovei, doi brazi bătrâni au căzut pe şosea şi doar norocul a făcut să nu se întâmple o tragedie. În acel moment traficul era lejer şi din fericire nicio maşină nu a fost lovită. Şoferii însă au fost nevoiţi să stea în coloană timp de o oră şi jumătate, până când circulatia a putut fi reluata în condiţii de siguranţă.
De Adrian Obreja la 10.11.2021, 19:42Atenţie, cad copaci pe DN 1! A fost din nou traficul blocat pe cel mai aglomerat drum din ţară după ce mai mulţi arbori s-au prăbuşit pe carosabil la ieşirea din oraşul Azuga spre Predeal.
Şofer: Am fost prima maşină care am ajuns, dar era aici cazut. Era în drum. Daca venea pe o maşină, vă daţi seama.
Pompierii şi drumarii au avut nevoie de mai bine de o oră şi jumătate pentru a elimina pericolul de pe şosea, astfel încât maşinile să poată circula. Timp în care cozile de maşini au ajuns până la şase kilometri, pe fiecare sens.
Şofer: Stăm de peste o oră şi ceva. Foarte periculos. Va daţi sema dacă pica pe vreo maşină sau, de exemplu, cum suntem noi cu pasageri.
- Imagini de poveste pentru unii, de coşmar pentru alţii. Prima ninsoare a adus feerie şi nervi, deopotrivă
- Cozi de mașini de 6 kilometri pe DN1, între Azuga şi Predeal, după ce doi copaci mari au căzut pe carosabil
- Șofer de 72 de ani, filmat cu mașina pe contrasens, pe banda a doua, pe autostrada care leagă Sibiu de Deva
Şofer: În toate zonele împădurite există riscul ăsta De acum vine iarna, tot aşa o să fie.
La un pas de tragedie
În zona în care au căzut copacii, pădurea este la nici doi metri de şosea. Cine se face însă responsabil în cazul unei tragedii?
Georgiana Boancă - DRDP: Pădurea este aproape, dar nu intră în administrarea DRDP-ului. Intră în administrarea ocolului silvic. Doar ei pot şti cum să taie copacii.
Dragoş Ciomag - Direcţia Silvică Prahova: Competenţele noastre se referă doar la punerea în valoare a arborilor care reprezintă pericol pentru siguranţa publică.
O echipă a fost trimisă abia astăzi în teren pentru a verifica dacă în zonă mai sunt copaci care care pot pune în pericol vieţile celor care circulă pe drumul naţional.