Antena Meniu Search
x

Video Imagini de poveste pentru unii, de coşmar pentru alţii. Prima ninsoare a adus feerie şi nervi, deopotrivă

Imagini de poveste pentru unii, de coşmar pentru alţii. A venit iarna şi a adus ninsori cu fulgi mari şi frumoşi în multe zone din ţară. Dacă cei aflaţi în vacanţă s-au bucurat de prima zăpadă mai serioasă din acest an, pe şosele a fost mai dificil. Drumarii au ieşit deja cu utilaje şi materiale antiderapante.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.11.2021, 19:43

Vezi și

La munte s-a schimbat anotimpul. În Masivul Postăvarul a nins cu fulgi mari şi chiar dacă vântul a bătut cu putere zăpada a apucat să se aşeze. Însă iarna a venit şi la altitudini mai joase, în Poiana Braşov. E miezul zilei iar în Poiana Braşov ninge ca în poveşti încă de azi noapte. Temperatura atmosferică este de aproximativ un grad celsius, iar întreaga staţiune a fost acoperită cu un strat de zăpadă cu o grosime de aproximativ 4 centrimetri.

Episodul de iarnă nu va ţine mult nici de data asta

Tot în Braşov, în Fundata, stratul de zăpadă este de 12 centimetri iar peisajul e de vis. La fel şi la Bâlea Lac. A nins şi în alte staţiuni, în Sinaia, Păltiniş, Parâng şi chiar Băişoara. În Harghita, ninsoarea a pus la încercare răbdarea şoferilor. A nins mult, iar zăpada s-a aşternut pe carosabil. "Se acţionează cu absolut toate utilajele din bază. Până la această oră s-a acţionat cu aproximativ 40 de tone de material antiderapant. Rugăm participanţii la trafic să adapteze viteza la condiţiile de trafic", a declarat Cristian Filip, şef district Harghita.

Probleme pe drumuri au fost şi în Argeş, iar la altitudini mari vremea pune probleme turiştilor. "Stratul proaspăt măsoară aproximativ 5 centrimetri şi este în creştere. Vântul bate moderat, iar temperatura resimţită este de aproximativ -5 grade. Recomandăm turiştilor atenţie sporită în efectuarea turelor alpine şi echipament corespunzător turelor de iarnă", a declarat Andrei Nicuţ, Salvamont Argeş.

Peste Rânca a nins ca în poveşti, cu fulgi mari. Episodul de iarnă nu va ţine mult nici de data asta. De mâine, cresc din nou temperaturile, iar la început de weekend vor trece de 10 grade la munte şi vor ajunge până la 18 grade Celsius în sudul ţării. Săptămâna viitoare însă, revine frigul în cea mai mare parte a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Imagini de poveste pentru unii, de coşmar pentru alţii. Prima ninsoare a adus feerie şi nervi, deopotrivă