În Piața Obor din Capitală, oaia a fost la putere
Bucureştenii au fost ademeniţi astăzi la Piaţa Obor, cu berbecuţi la proţap şi pastramă de oaie pe grătar.
De Redactia Observator la 04.11.2017, 21:39Bucureştenii au fost ademeniţi la Piaţa Obor, cu berbecuţi la proţap şi pastramă de oaie pe grătar. Şi chiar dacă au trecut pe la tarabe ca să-şi umple sacoşile cu legume sau fructe, s-au oprit şi în faţa grătarelor pentru un mic.
La Obor, a fost raiul pe pământ. Berbecii s-au învârtit pe proţap, iar micii şi pastrama au sfârâit pe grătare. Pastrama de oaie a costat cam 5 lei pe 100 de grame, berbecuţul mai fraged a fost 6 lei.
Sorin de la Constanţa a dat pe bandă rulantă pastramă de oaie, pe care o pregăteşte chiar el. Înainte să ajungă pe foc, carnea trebuie să stea în baiţ două zile, cu mirodenii. Fiecare negustor şi-a lăudat marfa. Chiar dacă, de exemplu, cu kilogram de sloi de oaie - carne fiartă şi lăsată în seu - costă 45 de lei.
De cumpărat, oamenii veniţi la piaţă au cumpărat oricum. Dacă nu sloi, o bucată de virşli, cârnaţi care se fierb sau un pic de brânzâ de oaie.
Şi dacă a fost oaia la putere, pe la Obor a trecut şi ministrul Petre Daea. La o zi după ce a împlinit 68 de ani şi a făcut mare petrecere.
Ministrul Agriculturii a trecut rapid şi printre tarabe. Şi a auzit ce-l doare pe cumpărător. Oamenii se plâng că, din cauza samsarilor, preţurile sunt cam mari. Şi nici Oborul nu mai e cum era o dată.