12 superbacterii ar putea omorî ZECE MILIOANE de oameni în următorii 30 de ani. Pentru combatere este nevoie de antibiotice noi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un alt semnal de alarmă: e nevoie de 12 noi antibiotice pentru 12 noi superbacterii. Avertizarea vine după ce s-a observat în ultimii ani o puternică rezistenţă a acestor bacterii, chiar şi la antibioticele noi intrate pe piaţă.
De Redactia Observator la 27.02.2017, 20:35Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un alt semnal de alarmă: e nevoie de 12 noi antibiotice pentru 12 noi superbacterii. Avertizarea vine după ce s-a observat în ultimii ani o puternică rezistenţă a acestor bacterii, chiar şi la antibioticele noi intrate pe piaţă.
Avertizarea vine după ce s-a observat în ultimii ani o puternică rezistenţă a acestor bacterii, chiar şi la antibioticele intrate recent pe piaţă.
Cele mai multe provoacă infecţii puternice, care duc într-un timp foarte scurt la deces.
Semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este destul de grav, dacă luăm în considerare declaraţiile oficialilor care spun că ritmul pieţei de-a crea antibiotice noi nu este suficient pentru a combate bacteriile puternice.
Prin urmare, specialiştii au şi făcut publică lista superbacteriilor care trebuie combătute prin antibiotice noi.
Aşadar, riscul critic se referă la trei familii de bacterii: Acinetobacter, Pseudomonas şi Enterobacteriacce, care cuprinde şi E. coli.
Sunt bacterii de care am auzit şi noi, mai ales în ultimul an, fiind întâlnite cel mai adesea în spitale.
Pe locul II, de înaltă prioritate, specialiştii au pus şase familii de bacterii, printre care: stafilocolul auriu, salmonella şi helicobacter.
Prioritatea medie o reprezintă pneumococul, ce poate provoca pneumonie sau meningită, Haemophilus influenzae, ce cauzează otita şi shigella responsabilă pentru infecţiile intestinale.
La sfârşitul anului trecut cercetătorii britanici spuneau că aceste super bacterii ar putea omorî aproape 10 milioane de oameni pe an în următorii 30.