O femeie, care a ajuns la un spital din București pentru o operaţie, povestește momente de groază din salon | Video
Umilită şi tratată ca-n Evul Mediu într-unul dintre cele mai mari spitale din Bucureşti. O femeie acuză că a fost izolată într-un salon fără toaletă şi obligată să-şi facă nevoile în saci menajeri.
De Cezara Radu la 25.08.2020, 19:44- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
- Femeia care a ajuns la spital pentru o operaţie de hernie ombilicală.
- Pacienta a povestit că, după ce i-au fost recoltate probele, a fost închisă într-un salon care nu avea toaletă.
Pacienta urma să fie operată şi, conform procedurii, fusese testată pentru coronavirus. Iar până la rezultat, nu avea voie să iasă din cameră. Chiar ea a filmat condiţiile de groază. Într-un răspuns pentru Observator, conducerea spitalului explică: e rezultatul lipsei locurilor în spital!
Au fost 24 de ore de chin şi umilinţe, spune femeia care a ajuns la spital pentru o operaţie de hernie ombilicală. Pentru a putea fi supusă intervenţiei chirurgicale, avea nevoie, conform procedurilor, de un rezultat negativ la testul pentru coronavirus. Pacienta a povestit că pentru newsweek.ro, după ce i-au fost recoltate probele, a fost închisă într-un salon care nu avea toaletă.
Pacientă: Te bagă în izolare din cauza Covid, într-un salon fără toaletă, îţi aduc o ploscă, nişte saci şi pamperşi, să-ţi faci nevoile în saci şi ploscă.
În imaginile filmate chiar de pacientă, se văd condiţiile izolării. În salon, sunt trei paturi, două chiuvete şi o cutie de carton care ţine loc coşului de gunoi.
Pacientă: Faci nevoia mică în ploscă şi răstorni în sac. După aceea, le pui în cutie şi când o veni infirmiera să le ia, le ia.
Conducerea spitalului ştie situaţia şi cazul. Într-un răspuns pentru Observator, medicii au transmis că, din cauza numărului mare de urgenţe cu care s-au confruntat, nu mai era niciun salon cu grup sanitar propriu disponibil.
Până la sosirea rezultatului, femeia era considerată suspectă de coronavirus şi trebuia să stea singură în cameră.
"Ca urmare, soluția temporară, care să asigure izolarea unui astfel de pacient, a fost internarea într-un salon fără grup sanitar, urmând ca pentru necesitățile fiziologice să fie utilizată metoda folosită curent în cazul pacienților care nu se pot mobiliza și anume plosca. Sacul pentru deșeuri periculoase se așază în interiorul acestui recipient de care apoi pacientul se folosește. După folosire sacul este închis ermetic și este înlăturat din salon de îndată ce pacientul solicită asistența personalului." a fost reacţia conducerii spitalului.
Spitalul, unul dintre cele mai mari din Capitală, are 34 de locuri destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus şi aproximativ 750 pentru bolnavii cu alte afecţiuni. Toate paturile pentru cazurile Covid sunt ocupate.