Cinci polițiști surprinși când se chinuie să imobilizeze un agresor, în București (Video)
Identificat în timp record, dar imobilizat după lupte seculare. A fost prins la 25 de minute după apelul la 112. Dar a fost nevoie de cinci poliţişti ca să fie pus la pământ. Oamenii legii îl înconjoară, îi dau târcoale minute în şir. Nu reuşesc nicicum să-l apuce. Singura soluţie a fost să-l lovească. Procedural corect, legea le dă voie. Totuşi, chiar reprezentanţii lor recunosc că pregătirea fizică a poliţiştilor nu este chiar cea mai bună.
De Andre Rotaru la 01.09.2020, 20:13- Agresorul ar fi abuzat o tânără în Parcul Tineretului, din București.
Avem momentul în care este prins bărbatul care a agresat o femeie în parc. De nu mai puţin de cinci poliţişti e nevoie ca să îl aresteze. Bărbatul devine agresiv, cei cinci poliţişti se învârt în jurul lui şi încearcă să îl imobilizeze. Un poliţist îi dă un pumn, altul îi pune piedică. Aşa reuşesc să îl pună la pământ şi să îl încătuşeze.
Diana Sarca, Poliţia Capitalei: Polițiștii au folosit forța fizică în scopul înfrângerii rezistenței fizice a persoanei aşa cum prevede Legea 192 din 2019.
De ce a fost nevoie de cinci poliţişti pentru imobilizarea unui singur infractor?!
Cosmin Andreica, şef sindicat Europol: Știm cu toții că, în lipsa unei pregătiri fizice continue, apar lacune cu privire la procedurile pe care trebuie să le aplice.
Bărbatul din imagini a atacat, împreună cu un prieten, o femeie care alerga prin Parcul Tineretului.
Tânăra alerga în momentul în care cei doi bărbaţi s-au luat după ea. Au ajuns-o din urmă, au tras-o de pe alee şi, în timp ce unul dintre ei o ținea, celălalt a agresat-o! Chiar și așa, femeia a reuşit să strige după ajutor.
Agresorul s-a speriat şi a fugit. Complicele lui a fost imobilizat de un martor şi predat poliţiştilor. Aceştia i-au cerut să-l apeleze video pe agresor. A răspuns la telefon şi poliţiştii şi-au dat seama unde este.
Cei doi indivizi au ajuns la secţie la doar câteva ore după agresiune. Sunt acuzaţi de viol şi, respectiv, complicitate la viol. Sunt din Bacău şi muncesc pe un şantier din Capitală. Acum riscă închisoare de până la zece ani.
Parcul Tineretului este chiar în centrul Capitalei. Zi şi noapte, este plin de alergători. Mulţi dintre ei, femei. Specialiştii le îndeamnă să fie atente la ce se întâmplă în jurul lor şi să nu se blocheze, dacă apare un pericol.
Alexa Teodorescu, campioană mondială la jiu jitsu brazilian: Ştim cu toţii, zona sensibilă la bărbaţi e cea inghinală şi atunci o lovitură cu piciorul, cu genunchiul sau chiar cu mâna dacă avem posibilitatea ... Dacă nu reuşim, dacă suntem imobilizate de la spate, putem să ne folosim mâinile, coatele, dăm la ficat, la rinichi, unde putem.
Alexa este campioană mondială la jiu jitsu brazilian. A fost atacată pe stradă de două ori, pe când avea 15 ani. De fiecare dată a scăpat pentru că a ştiut să se apere.
Alexa Teodorescu, campionă mondială la jiu jitsu brazilian: Unul dintre cele mai importante lucruri este să rămânem în picioare. Trebuie să realizezi ce se întâmplă, dacă nu realizezi pe moment şi realizezi după s-ar putea să fie prea târziu.
În România, 30% dintre femei spun că au fost victime ale violenţei.