Prăpastia Urşilor, locul perfect de vizitat în primul weekend dintre anotimpuri. Traseul mai puţin cunoscut care oferă o privelişte spectaculoasă
Deşi suntem la început de săptămână, nu este niciodată prea devreme să ne facem planuri pentru sfârşitul de săptămână. Mai ales că va fi primul weekend împărţit între două anotimpuri şi cu această ocazie noi vă propunem o drumeţie la munte, pe un traseu mai puţin cunoscut, din zona Braşovului. Este vorba despre Prăpastia Urşilor din Masivul Piatra Mare, un loc în care orice turist găseşte ceva de făcut. Şi chiar dacă numele sună uşor descurajator, să şitţi că traseul este fascinant, atât pentru familii, cât şi pentru cei care sunt în căutare de senzaţii tari.
De Claudiu Loghin la 27.08.2024, 17:50Aproximativ o oră de mers pe cărări de munte şi paşii ne poartă în mijlocul unui loc fermecător. Prăpastia Urşilor - paradisul ascuns din masivul Piatra Mare. Cea mai frumoasă experiență, în Prăpastia Urșilor, este într-o zi cu adevărat senină, exact ca cea de astăzi. Pentru că peisajele care se deschid din astfel de puncte de belvedere sunt cu adevărat spectaculoase. "E de vizitat. Partea superioară a Prăpăstiei Urșilor, care e cunoscută și sub denumirea generică de Belvedere, se poate admira vârful, așa, pentru aerul curat și pentru energiile muntelui", spune un turist.
Farmecul și peisajele sunt însă cu totul și cu totul aparte, în fiecare loc din Prăpastia Urșilor
"Se simte omul bine. Privelişte foarte frumoasă. De acolo de sus se văd munţii de jur împrejur. De conexiune. E sănătate", spune o turistă. Aerul curat, peisajele unice și farmecul potecilor nu sunt singurele motive pentru care Prăpastia Urșilor câştigă teren pe harta drumeţiilor. În stâncile de aici sunt deschise nu mai puțin de 71 de trasee de escaladă. Traseele de escaladă din Prăpastia Urșilor sunt de toate tipurile. De la cele mai dificile, cu mai multe lungimi de coardă, până la cele pentru începători, exact ca acesta. Farmecul și peisajele sunt însă cu totul și cu totul aparte, în fiecare loc din Prăpastia Urșilor.
Iar jos, la baza traseului, ne putem caza la una dintre pensiunile ce țin calea turiștilor din masivul Piatra Mare. "Foarte, foarte multe familii vin în această zonă, deoarece caută să se retragă din aglomerație și caută o mică oază de liniște. Avem tarife între 320 și 400 de lei, cu mic dejun inclus", a declarat Mihai Bica, administrator pensiune. În funcţie de timpul disponibil şi de experienţă, drumeția până la Prăpastia Urșilor poate fi inclusă într-un circuit mai mare, care să includă chiar și vârful Piatra Mare.