Preparatul românesc care se află pe locul doi într-un top mondial. E celebru la noi în țară
Ciorba rădăuţeană şi supa cu tăieţei au intrat în top 10 cele mai bune supe de pui din lume, potrivit Taste Atlas. Secretul stă, spun bucătarii, în carnea care trebuie gătită câteva ore. Pentru cei mai mulţi, un bol aburind reprezintă gustul copilăriei, dar nutriţioniştii îl compară cu un adevărat medicament şi pentru trup, nu doar pentru suflet.
De Iulia Pop la 12.02.2025, 21:04Supa clară de pui cu tăieței e celebră în zona Banatului. Călin Negru e chef bucătar în acest restaurant căutat mai ales pentru preparatele tradiționale, în care clienții cer zilnic peste 100 de porţii.
"O supă bine gătită este o supă care fierbe undeva la 3-4 ore. Trebuie o carne bună, o carne grasă", spune Călin Negru – chef bucătar.
Pe locul doi în topul mondial este ciorba rădăuţeană
În tradiția populară din Banat se spune că o supă de pui te scoate din boală. Iar studiile confirmă că gustul este crucial pentru proprietățile sale vindecătoare. Ce gust are o supă de pui? Delicioasă, ar spune toată lumea... însă specialiștii vorbesc de umami, a cincea categorie de senzații gustative, alaturi de dulce, amar, acru și sărat.
Supa de pui are pentru cei mai mulţi gustul copilăriei. Nutriţioniştii recomandă "călduros" preparatul.
"În supă regăsim atât proteine, cât și carbohidrați, care vin din tăiței, vitamine, minerale, din legume și colagen", spune Olivia Micșa – nutriționist.
Pe locul doi în topul mondial este ciorba rădăuţeană. Aurul celor mai bune supe de pui din lume este câştigat de Thailanda, iar topul este completat de preparate din Indonezia, Serbia, Polonia sau Vietnam.