Video S-a aflat cauza zecilor de toxiinfecţii alimentare înregistrate în weekend, la Balul Însuraţilor din Reghin. Oamenii au consumat aperitivul fără să bănuiască
S-a stabilit cauza zecilor de toxiinfecţii alimentare înregistrate în weekend, la Balul Însuraţilor din Reghin.
Analizele de laborator au arătat că brânza frământată oferită la aperitiv era contaminată cu stafilococ auriu. 37 de persoane au ajuns pe mâna medicilor sămbătă seară. În bucătărie, inspectorii ANPC au găsit alimente expirate de 3 ani. Restaurantul a fost închis pe durata anchetei.
13 probe din alimentele și băuturile servite
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș au prelevat și analizat 13 probe din alimentele și băuturile servite în cadrul „Balului Însuraților”, desfășurat în Reghin pe 8 februarie 2025, în urma căruia 350 de persoane au avut simptome de toxiinfecție.
Dintre cei aproximativ 350 de participanți la eveniment, 37 de persoane au manifestat simptome precum greață, vărsături și amețeli, ceea ce a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție și mobilizarea rapidă a resurselor medicale suplimentare.
- Un bărbat din Constanţa a refuzat să se legitimeze, s-a opus încătuşării, iar rudele sale au vrut să...
- Preparatul românesc care se află pe locul doi într-un top mondial. E celebru la noi în țară
- M4 Gara de Nord-Gara Progresu. De când am putea circula pe noua magistrală
- S-a aflat cauza zecilor de toxiinfecţii alimentare înregistrate în weekend, la Balul Însuraţilor din Reghin....
- Cel mai iubit musical de pe Brodway, în premieră în România. Unde se poate vedea "Fantoma de la Operă"
Conform Buletinului de analiză parțial emis miercuri de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor (LSVSA) Mureș, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv.
„Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, iar autoritățile competente continuă operațiunile de igienizare și dezinfecție a spațiilor de procesare și depozitare a alimentelor. Reluarea activităților va fi posibilă doar după obținerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitație”, transmite ANSVSA într-un comunicat de presă.
Produse expirate încă din 2022 și mobilier deteriorat în bucătărie sunt o parte dintre neregulile descoperite de comisarii ANPC în localul din Reghin, județul Mureș, de unde sâmbătă seara mai multe persoane au fost duse la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰