Zeci de primari din Argeş au luat parte la tradiţionala întrecere de tăiat porci
Porcul cu cel mai fraged şorici s-a luat la întrecere cu exemplarul cel mai gras. A fost, mai degrabă, un concurs al orgoliilor, între zeci de primari din Argeş. Fiecare a vrut să arate cât este de gospodar, la tradiţionala întrecere de tăiat porci.
De Redactia Observator la 21.12.2018, 22:20Porcul cu cel mai fraged şorici s-a luat la întrecere cu exemplarul cel mai gras. A fost, mai degrabă, un concurs al orgoliilor, între zeci de primari din Argeş. Fiecare a vrut să arate cât este de gospodar, la tradiţionala întrecere de tăiat porci.
Cu un pahar de ţuică, atât cât să se încălzească, primarii din Argeş au trecut la treabă. Fiecare a încercat să scoată cel mai fraged şorici.
MARIN PANĂ, primarul comunei Recea: I-am dat cu sânge să frăgezească şoriciul. Îl recomandă greutatea, frumuseţea, e de calitate, e un porc pietrar.
35 de primari au participat la competiţia care a avut loc în muzeul satului din Goleşti. Edilul din Albota a adus nu unul, ci doi porci, în speranţa că va impresiona juriul.
ION DUMITRU, primarul comunei Albota: Colegul meu de la Topoloveni are un porc de 400 de kilograme. Învins. Cu doi care am venit, nici jumătate nu face cât al lui.
Scopul întrecerii a fost unul umanitar. Carnea va ajunge la o mie de copii din orfelinate şi bătrâni din cămine, de Crăciun. Câştigător detaşat a fost primarul oraşului Topoloveni.
GHEORGHIȚĂ BOȚÂRCĂ, primarul oraşului Topoloveni: Noi ne-am străduit să facem un gest foarte frumos, zic eu, pentru sărbătoarea asta mare de Ignat.
DAN MANU, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: Copii, persoane în vârstă care, ca şi noi, avem dorinţa de a avea pe mas de Crăciun, pe masa de sărbătorile care sunt ceea ce este creştineşte şi cu care ne-am obişnuit.
Învinşii nu s-au lăsat mai prejos. Au încercat să impresioneze cu pomana porcului la ceaun, sarmale cu varză, bulz fierbinte, jumări şi dulciuri.
NICOLAE DASCĂLU, primarul comunei Mărăcineni: Prăjituri făcute de colegii noştri din primărie, prăjituri de casă, pâine de casă. Am zis să fie ceva tradiţional românesc.
Mămăligă, brânză de burduf, de la Rucăr, pe plită, ceaunul cu sloi.
Cătălin Turturică, primarul comunei Bălileşti la primul mandat: Pregătesc şi o oală de ciorbă să fie pentru sufletul porcului, cu pomana porcului că Dumnezeu să-l ierte, l-am tăiat şi trebuie să-i facem şi noi o pomană. Sunt la primul mandat. Se zice că "La anul şi la mulţi ani!" ca primar.
Aproape o tonă şi jumătate de carne au obţinut primarii din porcii sacrificaţi.