Prințul Paul al României, oficial pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română. Are de executat 3 ani și 4 luni de închisoare
Prințul Paul Philippe al României a fost pus, vineri, pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, după ce polițiștii l-au căutat acasă pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare, în dosarul ”Ferma Băneasa”, și nu a fost găsit.
De Ana Maria Ghiarasim la 18.12.2020, 19:49- Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Al României Paul Philippe trebuie condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul Ferma Băneasa.
Update: Pe poliţişti i-a întâmpinat, în poartă ... soţia. Prinţesa Lia a ieşit din curte ca pe podium, aranjază şi relaxată... În faţa camerelor şi a reflectoarelor, nu a vrut să spună unde s-a asuns Prinţul.
"Prinţesa" Lia şi "prinţul" Paul au împreună un copil în vârstă de 10 ani al cărui naş este... Traian Băsescu. În 2012, Paul a fost recunoscut de autorităţi ca descendent al regelui Carol, dar nu şi de Casa Regală. Imediat şi-a cerut dreptul la moştenire - mii de hectare de păduri şi terenuri, plus clădiri de valoare în toată ţara. Din 2019, Paul Lambrino a ajuns în vizorul procurorilor pentru că ar fi încercat să obțină ilegal 30 de mii de hectare în județul Suceava. Un alt scandal în care este implicat vizează o datorie de 5 milioane de lire către un jurnalist din Marea Britanie.
---
Pe site-ul Poliției Române a apărut fotografia lui Paul Philippe al României, precum și detalii legate de dosarul în care a fost condamnat.
”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 42 din 17.12.2020 impotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, nascut la data de 13.08.1948 in Franta, loc. Paris, domiciliat in Mun. Bucuresti, str. Alexandru Philippide, nr. 6, CNP 148081340****, condamnat la 3 ani si 4 luni de închisoare pentru savarsirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în postarea făcută pe site-ul Poliției Române.
După pronunțarea sentinței, polițiștii au mers joi seara acasă la prințul Paul pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă au ieșit după doar câteva minute pentru că acesta nu era la domiciliu.
Sentințe finale în dosarul Ferma Băneasa
Potrivit sentinței date joi de ICCJ, Al României Paul Philippe a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul Ferma Băneasa.
Potrivit unor surse, prințul Paul ar fi plecat în Portugalia.
Polițiștii din Ilfov l-au luat, joi seara, de acasă pe omul de afaceri Remus Truică, condamnat la 7 ani de închisoare în același dosar.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Astfel, Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein la câte 5 ani de închisoare, iar prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.
Dosarul Ferma Băneasa
În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.
Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.
Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”, scrie News.ro.
Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.
”Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.
După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.
Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii.
Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și