"Răzbunarea" unui magazin din România, după refuzul Austriei de a ne primi în Schengen. "Trebuie să începem de undeva"
Proprietarii unui magazin din România se "răzbună", după ce Austria a refuzat accesul ţării noastre în spaţiul Schengen. Aceştia au decis să nu mai vândă niciun produs RedBull şi Pfanner - două companii austriece, producătoare de băuturi răcoritoare. Pe frigiderul gol, este lipit un mesaj către clienţi, care îi îndeamnă să dea "dovadă de unitate".
De Redactia Observator la 08.12.2022, 19:24- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Proprietarii magazinului au distribuit pe reţelele de socializare o fotografie cu frigiderul, care era cândva plin cu băuturi răcoritoare produse de companii austriece. Acum, acesta este gol, având lipit pe el doar o foaie cu un mesaj destinat clienţilor, care au două posibilităţi - fie "dau dovadă de unitate", fie cumpără de la alt punct comercial.
"Aici se aflau produsele austriece RedBull şi Pfanner. Austria nu ne vrea în Schengen, aşa că noi am decis să nu mai vindem produsele lor în magazinele noastre. Aveţi două posibilităţi: sunteţi alături de noi şi daţi dovadă de unitate sau mergeţi să le cumpăraţi de la alte magazine şi îi lăsăm pe austrieci să îşi bată în continuare joc de noi. Cu o floare nu se face primăvară dar de undeva trebuie să începem", au scris proprietarii.
Afaceriştii români întrerup parteneriatele cu firmele austriece
Proprietarii magazinului nu sunt singurii care au întrerupt parteneriatul cu companiile austriece. Un afacerist din Alba şi unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, Voicu Vuscan, a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece.
La 15 ani de la intrarea în Uniunea Europeană şi la 18 ani de la aderarea la NATO, Austria și Olanda au decis să blocheze intrarea țării noastre și a Bulgariei în Schengen. Dacă poziția Vienei era deja cunoscută, Olanda s-a opus doar pentru că Bucureștiul era "la pachet" cu Sofia. Dacă s-ar fi votat doar pentru aderarea României, Haga ar fi dat undă verde. Croaţia a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI.