Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece

Votul negativ pe care Austria l-a dat împotriva României pentru intrarea țării noastre în spațiul Schengen îi determină pe afaceriștii români să renunțe să mai încheie parteneriate cu firmele austriece. Aceeași decizie a anunțat că o ia și Voicu Vuscan, un afacerist din Alba și unul dintre cei mai mari productori de mezeluri din ţară.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 18:13

Unul dintre cei mai mari productori de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece - Facebook

Omul de afaceri a anunțat că de la 1 ianuarie nu va mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac.

"Dacă se întâmplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski.

Dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia

Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țutea.

Pe acelaşi subiect

În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem", a scris afaceristul din Alba pe pagina sa de Facebook.

Postarea a fost apreciată de peste 1.000 de persoane și distribută de aprope 500 de persoane.

România nu a fost primită în Spaţiul Schengen, chiar dacă întreaga Europă a făcut front comun şi ne-a susţinut în faţa Austriei. Contrar aşteptărilor, şi Olanda a votat împotriva României şi a Bulgariei, noi și vecinii din sud fiind "la pachet". De altfel, Olanda a cerut să se menţioneze în minuta şedinţei că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar este împotriva acceptării Bulgariei. Croația, în schimb, a primit sprijin unanim și va adera la Spațiul Schengen din ianuarie 2023. Sunt discuţii extrem de aprinse în continuare la Bruxelles. Înverșunarea Vienei a revoltat delegația română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece