Românii i-au "atacat" castelul Prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein, pe Facebook şi Google. "Asta este pentru Arthur"
Ratingul de pe Google Maps al castelului Riegerbur deţinut de familia Prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein şi aflat în regiunea Stiria, Austria, care este vizitat de un număr mare de turişti în fiecare an, a scăzut brusc, după ce sute de români au luat cu asalt pagina şi au dat recenzii negative, scrie Mediafax.
De Redactia Observator la 06.05.2021, 10:55- Rating-ul castelului a scăzut de la aproape 5 stele la 3,7 stele, după valul de recenzii negative
Castelul este deţinut de familia Prinţului Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care l-a ucis cel mai mare urs brun din România, Arthur. În acest moment, nota atracţiei turistice este 3,7 (din 5, nota maximă).
Proprietatea prinţului avea deja peste 2.000 de recenzii, majoritatea pozitive. Tot mai mulţi români indignaţi contribuie în fiecare minut la discreditarea atracţiei turistice – 1 stea şi un comentariu care să motiveze decizia.
„Criminalule”, „Asta este pentru Arthur”, „Ruşine, nu suntem de vânzare” – sunt câteva dintre comentariile lăsate de români pe Google.
Aceleaşi reacţii sunt şi pe pagina de Facebook a castelului, însoţite de poza cu Arthur mort.
Cel mai mare urs din UE a fost omorât de un prinţ austriac, în Covasna. Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană.
Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, pe un fond de vânătoare din Covasna, a oferit jurnaliştilor de la Blick prima reacţie după scandalul izbucnit în România. Ministerul Mediului a demarat un control în cazul ursului împuşcat în Covasna, a confirmat ministrul de resort Tanczos Barna.
Joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a deschis dosar penal pentru uciderea ursului Arthur. Procurorii fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă, potrivit unor surse judiciare.
Populaţia de urşi din România, evaluată între 6.400 şi 7.200 de exemplare
Reprezentanţii WWF, organizaţie care se ocupă din anul 2006 de protejarea mediului sălbatic din Munţii Carpaţi şi lungul Dunării, spun că potrivit ultimelor date statististice, populaţia de urşi din România este evaluată între 6.400 şi 7.200 de exemplare.
Ei susţin că nu există o monitorizare clară la nivelul Ministerului Mediului, deşi este relevant să se cunoască numărul lor, dar şi componenţa. „Noi cerem transparenţă privind derogările acordate, dar şi o monitorizare activă a urşilor, mai ales a celor care sunt o problemă”.