Antena Meniu Search
x

Video Garda de Mediu a demarat o anchetă după moartea ursului Arthur. Şeful instituţiei: ”Vrem să stopăm orice incident similar în viitor, care ne face de ruşine"

Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a avut o primă reacţie după ce s-a aflat că un prinţ din Austria a ucis în luna martie unul dintre cei mai mari urşi din România şi probabil şi din Uniunea Europeană.

de Monica Palade

la 06.05.2021, 06:31

Vezi și

Prinţul a profitat de o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

”Vrem să vedem în ce condiţii a fost împuşcat exemplarul respectiv. Vrem să nu mai avem niciun astfel de incident”, susţine şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

S-a declanşat o anchetă

”La nivelul Gărzii de Mediu, încă din 29, am declanşat o anchetă, avem deja oameni în teren, luăm la evaluat trofeul, modul în care a fost făcută de fapt evaluarea trofeului, am luat toate hârtiile care au stat la bază, le cercetăm, avem echipa în teren care vrea să stabilească ce anume a fost împuşcat, ce trebuia să fie împuşcat de facto şi toate documentele astea vor constitui un dosar care foarte probabil va merge către alte organe de cercetare.

Vrem să nu mai avem astfel de incidente. Trebuie să vedem dacă evaluarea este făcută corect sau incorect, avem o pagubă în momentul respectiv dacă noi constatăm că evaluarea a fost făcută incorect şi vrem să mergem înainte cu Poliţia Română, să investigăm cazul respectiv şi să vedem în ce condiţii a fost împuşcat exemplarul respectiv şi dacă documentele au fost întocmite corect, dacă de la primele sesizări au fost făcute pentru ursoaică sau pentru un urs. în documente se vorbeşte foarte mult de un exemplar de urs şi doar într-un singur loc e specificat ”ursoaică cu pui” şi vrem să vedem dacă declaraţiile celor care au făcut sesizările vizând pagubele făcute de ursoaică sunt reale sau nu se confirmă”, a mai spus Octavian Berceanu.

”Vrem să stopăm orice incident similar în viitor, care ne face de ruşine în cazul acesta trebuie să cercetăm punct cu punct ce s-a întâmplat împreună cu alte instituţii ale statului”, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Garda de Mediu a demarat o anchetă după moartea ursului Arthur. Şeful instituţiei: ”Vrem să stopăm orice incident similar în viitor, care ne face de ruşine"