Rudele pacienţilor de la Matei Balş au trecut prin momente de disperare, după izbucnirea incendiului devastator
Rudele pacienţilor internaţi la Matei Balş au făcut azi cordon în faţa spitalului, încercând să afle veşti despre cei dragi. Unii au aflat de explozie la ştiri. Şi ore în şir, nimeni nu le-a spus nimic. Disperaţi, oamenii au luat spitalele la rând să-şi caute apropiaţii.
De Redactia Observator la 29.01.2021, 19:56- Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit la Matei Balş.
- Autorităţile au înfiinţat două numere telefonice pentru ca rudele pacienţilor de la Matei Balş să afle informaţii despre aceştia.
Rudele pacienţilor au venit într-un suflet, în zorii zilei, la Spitalul Matei Balş. Mulţi au aflat de tragedie de la televizor. Nepoata unui bărbat de 79 de ani se roagă plângând şi fără succes de jandarmi să-i dea orice informaţie despre bunicul său: "Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă mai este în acest spital, atâta vreau sa ştiu".
Prin aceleaşi incertitudini şi spaime a trecut şi soţia actorului Toni Grecu, internat chiar în Pavilionul 5, unde a izbucnit incendiul.
Cristina Grecu, soţia lui Toni Grecu: Cu el am vorbit prima dată. Am vorbit la ora 6 şi jumătate dimineaţa. Era speriat. Era deja la Sfântul Pantelimon, cu medici pe lângă el, la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Fondatorul grupului Divertis era de două săptămâni şi jumătate pe oxigen la Spitalul Matei Balş.
Autorităţile au înfiinţat două linii telefonice pentru rudele pacienţilor de la Matei Balş
Cristina Grecu, soţia lui Toni Grecu: El a fost pe tratament maximal, l-au salvat. El oricum nu era bine.
Zeci de oameni au luat spitalele la rând că să-şi găsească mamele, taţii sau bunicii.
Fiica unei paciente: A fost transferată prima oară la Witting, unde nu aveau echipamente necesare. În Salvare nu au avut echipamentul necesar pentru mama, 30 de litri de oxigen, pe cât era mama, şi de la Witting au transferat-o la Spitalul Militar Central. E într-o stare mult mai critică decât când a plecat de aici.
Mulţi nu ştiu la ce etaje sunt saloanele în care erau internate rudele lor, pentru că nu au intrat niciodată în spital. Sunt atât de disperaţi încât şi-ar lua apropiaţii acasă chiar dacă sunt pozitivi.
Sora unui pacient: Sper să nu fie între cei 4. Vedem în ce stare e şi dacă e bine, eu îl iau acasă. Deci nu vreau să-l las. Îmi asum riscul ăsta. Dacă e în stare bună şi nu a fost afectat, eu îl iau acasă.
Într-un final, în faţa Institutului Matei Balş, oficialii au adus o maşină a Poliţiei pe post de birou de informaţii.
Autorităţile au înfiinţat şi două linii telefonice unde rudele pot suna pentru a afla informații.