Antena Meniu Search
x

Foto Incendiul de la ''Matei Balş''. Filmul evenimentelor, începând cu ora 5:05, când a început totul

Incendiul violent care a izbucnit, vineri dimineaţă, la Institutul ''Matei Balş'' din Capitală, unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu coronavirus, a lăsat în urmă numeroase întrebări. Cinci persoane au murit carbonizate în urma nefericitului incident.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 29.01.2021, 21:31

Incendiu violent, vineri dimineaţă, la Institutul ''Matei Balş''
Incendiul de la Matei Balş. Filmul evenimentelor, începând cu ora 5:05, când a început totul - Hepta
  • Firul evenimentelor de la ''Matei Balş''
  • Cinci persoane au murit carbonizate

Ora 05. Flăcările au izbucnit în jurul orei cinci dimineaţa la Institutul ''Matei Balş'' din Capitală. La ora 5:05 a venit apelul la 112. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora 5:13 a fost sosit primul echipaj, care a anunțat situația de la faţa locului. Un minut mai târziu, adică la 5:14 a fost declanșat Planul Roșu.

Potrivit informaţiilor autorităţilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parterul clădirii. În total au fost afectate patru saloane. Echipele de intervenţie sosite la faţa locului au anunţat că au fost şi degajări mari de fum. De asemenea, exista posibilitatea ca flăcările să se extindă. 

Ora 07. În jurul orei 7:00, Raed Arafat a anunțat că incendiul a fost lichidat. Până la acel moment se vorbea de patru persoane decedate şi alte 120 care au fost evacuate şi transferate la alte unităţi medicale. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că pacienții evacuați de la ''Matei Balș'' vor fi evaluați la camera de gardă. 

În cadrul aceloraşi declaraţii, comandatul intervenției a confirmat că primul echipaj de pompieri a ajuns după 8 minute de la apelul efectuat la numărul de urgenţă. 

Mai mult, la spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și de asistenți. Potrivit primelor concluzii, incendiul ar fi pornit de la o aerotermă.

Ora 09. În jurul orei 9.00, procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă. O oră şi ceva mai târziu, premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor şi a lăudat autorităţile, spunând că au acţionat rapid şi eficient. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a confirmat al cincilea deces în jurul orei 11.30. Persoana carbonizată a fost descoperită în baie după şase ore. Până în acest moment nu i-a fost descoperită identitatea. 

Ora 13. Klaus Iohannis a mers la ora 13:00 la Institutul ''Matei Balș'', unde a avut loc incendiul în care au murit cei cinci pacienți. Acesta a spus că "este nevoie urgentă de o reformă profundă în sistemul de sănătate".

Ministerul Sănătăţii a anunţat unde au fost transferaţi pacienţii aflaţi în saloanele din Pavilionul 5, afectat de incendiu:

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;

5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;

6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;

4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;

5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;

3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2

4 pacienți la Spitalul „Witting”;

4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;

7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

Două linii telefonice pentru aparținătorii pacienților transferați

La sediul DSU sunt operaționalizate două linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul ''Matei Balș'' din Capitală.

Cele două numere sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Incendiul de la ''Matei Balş''. Filmul evenimentelor, începând cu ora 5:05, când a început totul