Târg de joburi organizat la Oradea. Serviciul ideal pentru viitorii angajați
Salariu bun, bonusuri, suficient timp liber şi, dacă se poate, şi un spaţiu în care poţi să te relaxezi din când în când la locul de muncă! Asta îşi doresc elevii care au vizitat un târg de joburi organizat la Oradea.
De Redactia Observator la 23.10.2019, 17:29Salariu bun, bonusuri, suficient timp liber şi, dacă se poate, şi un spaţiu în care poţi să te relaxezi din când în când la locul de muncă. Asta îşi doresc elevii care au vizitat un târg de joburi organizat la Oradea.
Târgul este adresat elevilor de clasele a opta şi a XII-a cu scopul de a-i încuraja să-şi descopere încă de pe băncile şcolii, înclinaţiile profesionale.
Tinerii sunt interesaţi în special de beneficiile pe care le oferă viitorul loc de muncă. Mulţi au obiective clare.
Daniela Bara, elevă în clasa a XI-a: O să vreau să-mi deschid un restaurant, propriul meu restaurant. Să mă ocup foarte mult. Să-mi fac timp şi pentru mine, bineînţeles.
Reporter: Un salar, de la cât te-ar mulţumi?
Marius Chirode, elev în clasa a XII-a: Eu zic că de la 3.000 de lei în sus, ar fi destul de decent. Pe lângă, probabil, nişte vacanţe, dacă se poate, tichete de masă. Şi tot felul de, cum să le numesc, bonusuri.
George Ciortin, elev în clasa a VIII-a: Pe viitor aş vrea să merg la liceu, la facultate şi să fac masterul pentru a putea să mă angajez intr-un loc unde pot să am mai multe beneficii, cum ar fi un salariu si ore de muncă foarte puţine.
Reporter: De ce ai vrea ore de muncă foarte puţine?
George Ciortin, elev în clasa a VIII-a: Nu vreau să fac efort foarte mult, ci vreau să-mi fie cat mai usor.
Companiile au încercat să le prezinte toate avantajele angajării.
Simona Paşc, reprezentanta unei companii: Avem bonus de performanţă pe care îl oferim angajaţilor noştri, prime de vacanţă, de Crăciun, la fel şi vara, tichete de masă.
Ruxandra Sime, reprezentanta unei companii: Le-am povestit despre electricieni, despre frezor, despre mecatronişti, despre ce fac colegii mei ingineri şi au fost interesaţi.
Pentru elevii care termină ciclul gimnazial, mai multe licee şi-au prezentat oferta educaţională.
Organizatorii spun că târgul este o reuşită, prin numărul mare de participanţi: 50 de companii şi peste 20 de şcoli.
Alin Iuhas, inspector general ISJ Bihor: Pentru prima dată în judeţul Bihor am reuşit să organizăm la acest nivel cu o participare atât de numeroasă, peste 5000 de elevi
Târgul face parte dintr-un proiect european, iar modelul este împrumutat de la partenerii din Ungaria, care organizează astfel de evenimente de peste 20 de ani. Târgul este deschis până mâine după-amiază.