Şpagă de până la 150 de euro pentru medicii de familie care transformau din pix rezultatul testelor Covid, ca pacienții să obțină certificat verde
O nouă metodă de a obţine un certificat verde ilegal a fost descoperită de poliţişti. Medicii de familie falsifică rezultatul testelor rapide, din negativ în pozitiv, şi semnează concedii medicale unor oameni care nu au, de fapt, Covid.
De Sonia Simionov la 20.11.2021, 21:45Primul dosar penal de acest fel a fost făcut, zilele trecute, în Bihor. Acolo, poliţiştii au fost sesizaţi de un medic de la DSP că, la mai multe cabinete medicale, s-ar practica metoda falsificării rezultatului negativ la testele covid rapide.
Pacienții sănătoși primeau concedii medicale și apoi obțineau certificat Covid
Astfel, beneficiarii, deşi sănătoşi, primeau fraudulos concedii medicale de câte 14 zile şi, mai mult, dobândeau şi certificate verzi valabile pentru 6 luni, cât ţin beneficiile celor care au trecut prin boală.
Între 100 şi 150 de euro cerea un medic de familie pentru transformarea, din pix, a unui test negativ în unul pozitiv cu toate beneficiile aferente.
- Scene ca la război în centrul Rotterdamului. Sătui de carantină și restricții, zeci de mii de oameni au...
- Avertismentul OMS privind răspândirea Covid-19 în Europa: Fără măsuri urgente, jumătate de milion de oameni...
- Ioana Mihăilă îl acuză pe Florin Cîțu că lasă medicii din România fără bani de salarii: ”Sunt eroii...
Polițiștii au deschis dosare penale pentru fals, uz de fals și zădărnicirea combaterii bolilor
În acest moment sunt suspiciuni cum că nu numai în Bihor se execută astfel de practici. În mai multe judeţe poliţiştii documentează fraude de acest tip făcute de medici de familie în schimbul unor sume de bani. Pentru această faptă, sunt deschise dosare penale pentru fals, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.