Antena Meniu Search
x

Avertismentul OMS privind răspândirea Covid-19 în Europa: Fără măsuri urgente, jumătate de milion de oameni vor muri până în martie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este „foarte îngrijorată” de răspândirea Covid-19 în Europa, în vreme ce continentul se luptă cu un nou val de infecții. În lipsa unor măsuri urgente, jumătate de milion de oameni vor muri până în martie 2021.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.11.2021, 17:26

Avertismentul OMS privind răspândirea Covid-19 în Europa: Fără măsuri urgente, jumătate de milion de oameni vor muri până în martie
Avertismentul OMS privind răspândirea Covid-19 în Europa: Fără măsuri urgente, jumătate de milion de oameni vor muri până în martie - Shutterstock

Directorul regional Dr. Hans Kluge a avertizat, într-un interviu acordat BBC, că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie, dacă nu se iau măsuri urgente. Hans Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea măştilor de protecţie ar putea ajuta la stoparea acestui trend ascendent.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii Covid-19 stau factori precum sezonul de iarnă, vaccinarea insuficientă şi dominaţia regională a variantei Delta, mult mai transmisibilă. El a cerut accelerarea vaccinărilor anti-Covid și punerea în aplicare a măsurilor de sănătate publică recomandate pentru a ajuta la combaterea creşterii numărului de cazuri Covid-19.

Covid-19, cauza principală de deces în Europa

Pe acelaşi subiect

"Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră", a spus el pentru BBC, adăugând că "ştim ce trebuie făcut" pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile precum vaccinarea obligatorie ar trebui privite ca o "ultimă soluţie", dar că ar fi "foarte oportun" să existe o "dezbatere juridică şi în societate" despre această problemă.

Austria a devenit vineri prima țară europeană care a anunțat că vaccinarea împotriva Covid-19 va deveni o cerință legală. Noile reguli urmează să intre în vigoare în februarie 2022. Anunțul, care a venit la pachet cu un lockdown total, a venit ca răspuns la un număr record de cazuri Covid în această țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Avertismentul OMS privind răspândirea Covid-19 în Europa: Fără măsuri urgente, jumătate de milion de oameni vor muri până în martie