Sportivi de performanță, dar și amatori au alergat la Legal Half Marathon, în Capitală, pentru refugiații din Ucraina
În jur de o mie de oameni au participat, ieri, la un semimaraton organizat în centrul Capitalei. Banii strânşi din taxele de înscriere vor fi folosiţi în scop caritabil, iar o bună parte sunt destinaţi organizaţiilor care sprijină refugiaţii ucraineni şi populaţia rămasă în ţara afectată de război. La cursă au luat startul atât sportivii de performanţă, cât şi alergătorii amatori, mulţi dintre ei avocaţi.
De Redactia Observator la 28.03.2022, 08:05Semimaratonul a fost câştigat de Alexandru Corneschi, unul dintre cei mai buni alergători români. Cu doar o săptămână în urmă, acesta a stabilit cel mai bun timp al cursei de 21 de kilometri de la Atena - o oră, şapte minute şi 26 de secunde. Dar a avut suficientă energie să alerge şi la Bucureşti.
Alexandru Corneschi: Astăzi, puţin mai greu cu respiraţia, dar, zic eu că a fost o cursă bună pentru mine şi o verificare perfectă pentru cursele care vor fi pe viitor.
Legal Half Marathon este un eveniment organizat cu sprijinul baroului din Bucureşti. Printre sportivii de performanţă care aleargă îşi găsesc locul şi amatorii, mulţi dintre ei avocaţi sau judecători. Competiţia are ca scop strângerea de fonduri pentru cauze caritabile. Anul acesta, o mare parte din fondurile strânse au fost rezervate pentru sprijinul poporului ucrainean.
Cristian Duţescu organizator: Este o manifestaţie pentru solidaritate, pentru unitate, pentru ajutorarea celor în nevoie şi, sigur, o manifestaţie pentru pace.
Printre alergtori s-a numrat şi Oleksandra, venită tocmai din Ucraina.
Oleksandra: În numele tuturor refugiaţilor din România şi din alte ţări vreau să mulţumesc autorităţilor care au primit cu inima deschisă refugiaţii care au fugit din calea războiului.
Elisabeta Lipa şi Gabriela Szabó au fost prezenţi la eveniment în calitate de ambasadori ai sportului şi au oferit medalii.
Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj: Vorbim de sport de masă, avem categorii de sportivi de performanţă care îşi fac un antrenament.
Gabriela Szabó, director CSM Bucureşti: Asta este cea mai mare bucurie după doi ani de restricţii. Să ne vedem împreună şi să ne bucurăm de sport şi de mişcare.
Pentru ca acest eveniment să se poata desfăsura, circulația pe Bulevardul Unirii din Capitală a fost oprită, iar nouă trasee ale autobuzelor au fost deviate. Restrictiile au fost ridicate progresiv, pe parcursul zilei.