Târg cu delicii culinare la Brăila
A fost târg cu delicii culinare în weekend, în comuna Salcia Tudor din Brăila. Acolo unde se face, totodată, şi una dintre cele mai bune brânze de oaie din judeţ.
De Redactia Observator la 11.05.2015, 13:52A fost târg cu delicii culinare în weekend, în comuna Salcia Tudor din Brăila. Acolo unde se face, totodată, şi una dintre cele mai bune brânze de oaie din judeţ.
Evident, brânza de Gulianca a fost cea mai apreciată la târg. Iar producătorii, supăraţi pe cei care le folosesc numele ca să vândă falsuri, vor să înregistreze produsul la Osim. Şi apoi să-l vândă în toată Europa.
Făcută din lapte de oaie, brânza de Gulianca e un deliciu pentru gurmanzii. Şi nu numai. Cine a gustat-o, o recunoaşte din prima. Şi o să mai vrea după.
E ceva special la ea, spun producătorii, care nu se feresc să dea în vileag şi secretul.
Se încălzeşte laptele, se dă cheag, dup-aia se amestecă aşa, şi dup-aia se pune pe crintă. Avem crintă cu tifon, aşa, şi o strângem bine. Punem fundul şi dup-aia punem un pietroi şi se presează.