Tinerii ar vrea schimbarea imnului naţional: Ar fi de 1.000 de ori mai hype, toată lumea l-ar cânta în fiecare zi
E Ziua Imnului Naţional şi, dincolo de ceremoniile oficiale, românii sunt mândri să cânte Desteaptă-te, române. Toţi ne descurcăm când vine vorba de prima strofă, apoi lucrurile se complică. Tinerii spun că ar fi nevoie de un update ca imnul să sune mai vesel şi triumfător.
De Redactia Observator la 29.07.2023, 20:43- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Muzica lui Anton Pann s-a auzit încă de dimineaţă la toate ceremoniile oficiale din ţară. Cei care abia au învăţat versurile lui Andrei Mureşanu la grădiniţă sau la şcoală au fost cei mai mândri de ziua imnului naţional.
Bărbat: Simţim originile noastre, simţim demnitatea poporului român.
Imnul României are 11 strofe, iar primele două, a patra si ultima sunt cântate la ocazii festive. Poemul "Un răsunet" al lui Andrei Mureşanu, redactat şi publicat în timpul Revoluţiei de la 1848, a fost pus pe note de Anton Pann. De atunci, cântecul a insuflat curaj românilor în momente cruciale ale istoriei.
În regimul comunist, "Deşteaptă-te, române!" a fost interzis şi înlocuit.
- Ziua imnului naţional al României. Unde au fost cântate pentru prima dată versurile lui Andrei Mureşanu
- "Ţara mea de glorii, ţara mea de dor". Regele Charles a recitat din poezia lui Mihai Eminescu şi s-a întâlnit cu...
- Cine este românul care a compus imnul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar. Are 24 de ani și "trăiește" în studio
Femeie: Când eram eu la şcoală, în fiecare dimineaţă începeam cu o strofă, două din Tricolor. În felul ăsta se trezeşte identitatea naţională, ne mândrim că suntem români.
Aceşti absolvenţi de liceu sunt pasionaţi de muzică şi cred că imnul ar trebui schimbat cu ceva mai mobilizator.
Tânăr: Mi se pare mai tare să fie Treceţi Batalioane, ar fi de o mie de ori mai hype, toată lumea l-ar canta în fiecare zi.
Pe lângă acest imn, românii mai au şi Hora Unirii, scris în 1855 de Vasile Alecsandri.