Antena Meniu Search
x

Video Cine este românul care a compus imnul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar. Are 24 de ani și "trăiește" în studio

Un român a compus imnul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar. Timp de două luni, Tudor Monroe, un braşovean de 24 de ani, s-a gândit care ar fi cele mai potrivite acorduri pentru piesa reprezentativă a competiţiei FIFA. Melodia are influenţe afro şi este cântată de unul dintre cei mai influenţi interpreţi din Orientul Mijlociu. 

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 21:55

Vezi și

Un stadion întreg şi milioane de oameni vor dansa pe melodia compusă de Tudor pentru cea mai mare competiţie sportivă din lume. Tânărul producător muzical a fost angajat de FIFA pentru a compune imnul oficial.

Tudor Monroe, producător muzical: Tocmai ce am aterizat în Doha de 20 de minute, iar azi mai târziu o să începem primele repetiții pentru marea finală de mâine, unde Wegz o să cânte live pentru prima dată piesă pe care am produs-o.

În studio, au fost mai multe versiuni ale piesei. A treisprezecea s-a dovedit cu noroc. 

Tudor Monroe, producător muzical: Proiectul ăsta a venit destul de fulger și totul s-a întâmplat foarte repede. Am încercat să unesc elementele din Orientul Mijlociu cu elemente mai wordwide în care lumea se regăsește, am încercat un sound afro. 

Pe acelaşi subiect

Tudor şi Wegz au lucrat împreună în studio-uri din Londra şi Dubai pentru a compune şi înregistra melodiei. 

Tudor Monroe, producător muzical: Mesajul este foarte mult despre fotbal, e vorba despre competiție fairplay, magia jocului, pe asta se bazează piesa. Clipul a fost filmat în Qatar, s-a făcut în patru zile clipul.

Testul final va fi duminică seară, pe stadionul pe care se va juca finala Cupei Mondiale

Tudor Monroe, producător muzical: O să încerc să fac mixul să sune bine și să-l fac pe Wegz să se simtă confortabil pe scenă, să aplic efecte.

Tudor a moştenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său. A început să producă piese de la 14 ani, iar acum este stabilit la Londra. 

Tudor Monroe, producător muzical: Viață mea e în studio mai mult decât oriunde altundeva. Produc în general R&B, ama piano, afrobeats și pop.

Melodia românului va intra în galeria selectă a imnurilor compuse special pentru Campionatul Mondial. Shakira, Ricky Martin şi Jennifer Lopez sunt printre artiştii care au cântat imnurile competiţiilor FIFA de-a lungul anilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Cine este românul care a compus imnul Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar. Are 24 de ani și "trăiește" în studio