Antena Meniu Search
x

Video "Ţara mea de glorii, ţara mea de dor". Regele Charles a recitat din poezia lui Mihai Eminescu şi s-a întâlnit cu Iohannis şi Hellvig la Cotroceni

Regele Charles al III-lea este în România. Vorbim despre prima deplasare pe care monarhul britanic o face în străinătate după încoronarea de pe 6 mai ŞI prima oară când un monarh britanic vizitează ţara noastră. Deşi este o vizită cu caracter privat, Regele Charles a fost primit la Palatul Cotroceni, ca gest de curtoazie. Acolo a fost intonat şi imnul God Save the King alături de imnul României. Iar monarhul Britanic a salutat garda de onoare în limba română. La Palatul Cotroceni, regele Charles a semnat în Cartea de onoare şi s-a întâlnit la cererea sa cu directorul SRI Eduard Hellvig, oficialităţi, reprezentanţii ai Societăţii Civile, dar şi membri ai Corpului Diplomatic.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.06.2023, 14:08

Regele Charles a fost aşteptat la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis şi de garda de onoare. A ajuns acolo în jurul orei 15.30, aşa cum spunea şi programul. Aeronava care l-a adus în România pe Regele Charles al treilea a aterizat pe aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa cu jumătate de oră mai devreme, în condiţii de securitate stricte. Deşi vorbim despre o vizită privată, suveranul britanic a acceptat invitaţia preşedintelui Iohannis. În semn de respect faţă de ţara noastră, regele a salutat în limba română.

Regele Charles a recitat din poezia lui Mihai Eminescu

Următoarea destinaţiei este Valea Zălanului din judeţul Covasna, acolo unde suveranul deţine mai multe proprietăţi. Cazările din zonă au fost ocupate integral de turiştii curioşi să îl vadă pe suveranul britanic. Vizita la Viscri, satul de suflet al Majestăţii Sale, va avea loc marţi, 6 iunie, care este şi ultima zi de şedere a Regelui Charles în România.

Astăzi, 2 iunie, Regele Charles şi-a arătat din nou iubirea faţă de ţara noastră. Pe lângă faptul că a salutat în limba română Garda de Onoare, în timpul declaraţiilor Regele Charles a salutat oamenii în limba română şi a recitat şi din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie". Regele Charles a spus un singur vers: "Ţara mea de glorii, ţara mea de dor". Au trecut 25 de ani de la prima vizită a Regelui Charles în România.

Pentru Regele Charles, România este a doua ţară. A venit aici, în trecut, de nenumărate ori. La Valea Zălanului din judeţul Covasna, este forfotă printre săteni. Aceştia aşteaptă plini de emoţie sosirea regelui Charles. Oamenii din Valea Zălanului au făcut curăţenie în sat şi şi-au pus straiele de sărbătoare. Oamenii au ieşit la poartă şi aşteaptă ca Regele să ajungă printre ei. Sătenii spun că au pregătit diverse cadouri pentru Majestatea Sa cum ar fi miere sau fructe şi legume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Ţara mea de glorii, ţara mea de dor". Regele Charles a recitat din poezia lui Mihai Eminescu şi s-a întâlnit cu Iohannis şi Hellvig la Cotroceni