Tragedie pe un şantier din Braşov. Doi muncitori au fost prinşi sub un morman de pământ, unul dintre ei a murit în timpul misiunii de salvare
O zi de muncă pe şantier s-a transformat într-o tragedie. Doi muncitori ai unei firme de construcţii au fost prinşi sub un morman de pământ, într-un şanţ. Unul dintre ei a murit. Ar fi fost tăiat chiar de cupa excavatorului care dădea pământul la o parte, în timpul misiunii de slavare.
De Redactia Observator la 01.11.2019, 14:15O zi de muncă pe şantier s-a transformat într-o tragedie. Doi muncitori ai unei firme de construcţii au fost prinşi sub un morman de pământ, într-un şanţ. Unul dintre ei a murit. Ar fi fost tăiat chiar de cupa excavatorului care dădea pământul la o parte, în timpul misiunii de slavare.
Al doilea a fost scos în viaţă, dar este grav rănit, la spital. Autorităţile anchetează acum accidentul de muncă, iar inspectorii susţin că malul nu ar fi fost asigurat corespunzător.
Nenorocirea s-a întâmplat pe un şantier din Braşov, unde se săpa o groapă pentru o conductă. Cei doi muncitori erau la suprafaţă, când malul de pământ s-a prăvălit peste ei.
Patron firmă de construcţii: A trecut trenul si a vibrat pamantul. S-a surpat cu ei. Erau pe deal. S-a rupt dealul si au cazut.
Unul dintre bărbaţi era, parţial, în pământ. Celălalt, însă, nu se mai vedea. Colegii lor au alertat imediat autorităţile. A urmat o operaţiune dificilă şi pentru pompierii militari, pentru că oricând se putea produce o altă alunecare de teren.
În timpul intervenţiei însă, cupa excavatorului l-ar fi tăiat pe muncitorul îngropat complet, spun poliţiştii care anchetează cazul. Nu se ştie deocamdată dacă, în acel moment, omul mai trăia sau nu. Pe celălalt, salvatorii au reuşit să-l scoată în viaţă
Lucian Marciu - inspector șef ISU Brașov: Din cate stiu eu, are ceva traumatisme la coloana si la membrele inferioare. Din evaluare celor care au fost la fata locului, era in parametri normali.
Oamenii legii vor să afle acum cui aparţine vina pentru moartea bărbatului: a şoferului de pe utilaj sau a celor de la ISU. Cazul este anchetat şi de inspectorii de muncă.
Reporter: Ce ar fi trebuit facut ca sa nu se ajunga aici?
Adrian Reit - inspector șef ITM Brașov: Primul lucru este legat de asigurarea malurilor. Cu echipamente corespunzatoare, cu parapete pentru asigurarea malurilor impotriva surparilor.
Inspectorii spun că pământul scos nu trebuia aşezat lângă groapă, ci la distanţă, astfel încât să nu pună o presiune care să ducă la surparea malului