Doi traineri i-au învăţat pe profesorii de engleză români metode noi de predare
Cursuri în aer liber şi tehnologie în sălile de clasă! Sunt metode pe care dascălii le pot folosi ca să facă orele mult mai atractive.
De Redactia Observator la 10.03.2018, 23:34Cursuri în aer liber şi tehnologie în sălile de clasă! Sunt metode pe care dascălii le pot folosi ca să facă orele mult mai atractive. Doi traineri internaţionali le-au arătat profesorilor de engleză din România cele mai moderne tehnici prin care îi pot învăţa pe copii cu uşurinţă o limbă străină. Seminarul "GATEWAY TO ELT", iniţiat de Fundaţia Dan Voiculescu, împreună cu Fischer International, este un mărţişor dăruit tuturor profesorilor.
500 de profesori de engleză au vrut să înveţe metode noi de predare, de la traineri străini.
Alina Crăciun a venit din judeţul Călăraşi. A surpins-o cât de receptivi au fost elevii la metodele din ediţiile trecute.
”Ne imaginăm că suntem un tren care merge la deal, trenul merge încet, iar ei vorbesc în slow-motion. Când trenul coboară vor vorbi din ce în ce mai tare. Bineînţeles, repetând cuvinte în engleză”, spune Alina.
Tehnologia este promovată intens de trainerii de la seminarul "Gateway to ELT", iniţiat de Fundaţia Dan Voiculescu şi de Fischer International, care a ajuns la cea de-a cincea ediţie.
”Ne-am dorit să oferim profesorilor, doamnelor, în special, un mărţişor. Să fim împreună de Ziua Femeii. Se pare că am făcut treabă bună şi că am fost încurajaţi. În ultimii patru ani această conferinţă şi-a dublat numărul de înscrieri”, a declarat Daniela Văduva, director Fischer International.
”Ultimul lucru de care au nevoie studenţii este să fie plictisiţi! Vrem ca ei să studieze afară, nu în sala de clasă”, spune trainerul Tim Pearse.
Elevii români sunt printre puţinii din Uniunea Europeană care învaţă încă din primii ani de şcoală două limbi străine.