Turişti din Cipru amendaţi de controlorii RATB, deşi aveau bilete de autobuz
Avem din ce în ce mai mulţi turişti străini în România. Dar felul în care îi primim lasă de dorit. Au simţit-o recent pe pielea lor doi vizitatori din Cipru, chiar în autobuzul în care s-au urcat de la aeroport.
De Redactia Observator la 05.06.2018, 20:13Avem din ce în ce mai mulţi turişti străini în România. Dar felul în care îi primim lasă de dorit. Au simţit-o recent pe pielea lor doi vizitatori din Cipru, chiar în autobuzul în care s-au urcat de la aeroport. Pentru că n-au ştiut că sunetul scos de aparatul de taxare însemna eroare, au fost încolţiţi şi amendaţi de controlori.
În autobuzul care pleacă de la aeroport a început ceea ce trebuia să fie o frumoasă vacanţă pentru cei doi turişti ciprioţi. Au cumpărat o cartelă cu două călătorii şi au validat-o. Tot entuziasmul a fost stins de controlorii care s-au urcat după ei.
În ciuda explicaţiilor, controlorii au insistat ca turiştii sunt vinovaţi. Martorii spun că angajaţii RATB nu ştiau engleza. Nici apelul la gesturi nu a fost de ajutor.
Turiştii au fost, oricum, amendaţi. Au coborât spunând că regretă deja că au venit în ţara npoastră.
De la an la an, tot mai mulţi turişti străini aleg să-şi petreacă vacanţele în România. De pildă, doar în luna aprilie a acestui an, peste 211.000 de oaspeţi ne-au trecut pragul. Adică un sfert din turiştii care s-au cazat în hotelurile din România au fost străini. E drept că ne mândrim cu asta, dar avem totodată şi o mare responsabilitate. Să demonstrăm că ospitalitatea românească nu este doar un mit.
Cei mai mulţi oaspeţi străini vin din Israel, Italia, Germania şi Franţa. În medie, un turist petrece două nopţi în ţara noastră. Suficient cât să treacă şi prin experienţe neplăcute.
Cineva mi-a furat portofelul. Chiar în biserică, faimoasa biserică din Centrul Vechi, spune o turistă din Singapore. În ciuda incidentului, femeia spune că s-a îndrăgostit de România.
România are şapte obiective incluse în patrimoniul Unesco, printre care Delta Dunării, bisericile fortificate din Transilvania şi cele pictate din nordul Moldovei. Cu toate acestea, ne clasăm pe locul 68 din 140 de ţări, când vine vorba de facilităţile oferite turiştilor străni.