Turta dulce, vedeta cofetăriilor şi a târgurilor de Crăciun
Aromele Crăciunului stau în cel mai iubit desert al acestor zile. Turta dulce. În mâinile cofetarilor, aluatul cu gust de rom şi scorţişoară prinde diverse forme. Ca să nu dea greş cu reţeta, multe doamne preferă să cumpere de la cei cu experienţă.
De Redactia Observator la 22.12.2018, 22:03Aromele Crăciunului stau în cel mai iubit desert al acestor zile. Turta dulce. În mâinile cofetarilor, aluatul cu gust de rom şi scorţişoară prinde diverse forme. Ca să nu dea greş cu reţeta, multe doamne preferă să cumpere de la cei cu experienţă. Doar mămicile care ţin la păstrarea tradiţiilor mai prepară turta dulce în bucătărie, alături de cei mici.
Făină, zahăr pudră, ouă, unt de foarte bună calitate, iar la sfârşit puţină scorţişoara cât să-i dea un gust şi o aromă deosebită, acestea sunt ingredientele de bază pentru turta dulce.
După ce este frământat, aluatul se lasă la frigider cel puţin 30 de minute pentru o reţeta rapidă. Apoi, poate fi modelat.
După ce turta dulce a fost scoasă din cuptor, e decorată cu pastă de zahăr sau marţipan.
ALINA RĂDUCAN - cofetar şef: Se decupează cu aceeaşi formă cu care au fost decupaţi iniţial şi se modelează frumos pe biscuite.
Pentru cei mai comozi, sau care nu vor să-şi petreacă sărbătorile în bucătărie, turta dulce e şi vedeta cofetăriilor sau a târgurilor de Crăciun.
CONSTANTIN ONU - producător turtă dulce: Într-o zi de weekend când avem şi un concert videm 100 de bucăţi pe zi. La mare perioadă în această perioadă este căsuţa 3 D, brăduleţul, cizma, omul de zăpadă şi Moş Crăciun.
În cofetării, un kilogram de turtă dulce costă în jur de 65 de lei. La târgurile de Crăciun, o bucată de turtă dulce costă între 5 şi 10 lei.