Unitate mobilă de Terapie Intensivă, trimisă la Timișoara. 12 bolnavi în stare gravă vor putea fi trataţi în spitalul mobil (Video)
România a ajuns într-o situaţie critică, iar în astfel de momente, este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Încă o unitate mobilă de Terapie Intensivă vine de astăzi în sprijinul medicilor şi al pacienţilor din Timişoara.
De Redactia Observator la 18.07.2020, 23:52- România a atins un nou record de infectări
- Pacienții, transferați spre spitale de suport
Sunt 12 paturi în plus şi echipamente complete pentru bolnavii care au ajuns să lupte pentru o gură de aer. Spitalul mobil nu ar fi putut fi cumpărat de Fundaţia Mereu Aproape dacă voi nu aţi fi spus "Ajut eu" în cadrul Teledonului dedicat eroilor în alb.
În cel mai greu moment prin care trece România de la începutul pandemiei, salvarea vine, pe roţi. Şi opreşte acolo unde este cea mai mare nevoie de ea.
Secţia mobilă de Terapie Intensivă funcţionează deja în curtea spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. În secţii, nu mai este nici măcar un loc liber pentru bolnavii de coronavirus, iar în ultimele zile, medicii au fost nevoiţi să transfere pacienţii spre alte spitale de suport. Numărul cazurilor a crescut alarmant în tot judeţul odată cu relaxarea din ultimele săptămâni. Sunt 765 de cazuri în total. 72 de oameni au fost testaţi pozitiv numai de ieri până astăzi.
Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeş: "Dacă vorbim despre bolnavii internaţi pe secţii, avem acum 70 de pacienţi. Acum trei săptămâni aveam aproape 6 şi ne pregătem să devenim spital Covid,. Acum avem 70!"
Nicolae Robu, primarul Timişoarei: "Noi eram aici de-a dreptul asediaţi, aveam o mulţime de bolnavi din toată ţara, mai ales din judeţele învecinate. O mulţime!"
12 bolnavi în stare gravă vor putea fi trataţi în spitalul mobil. Pacienţi pentru care o gură de aer înseamnă o adevărată luptă vor beneficia de instalaţii de oxigen şi sisteme de ventilaţie precum cele din spital.
"Dotarea pe care o am la dispoziţie este monitorul de Terapie Intensivă, o consolă care are trei injectomate cu un perfuzomat. Am un singur cablu care se bagă în priză şi toată aparatura se alimentează"
Camionul de Terapie Intensivă mobilă a fost cumpărat de Fundaţia Mereu Aproape din donaţiile strânse în urma teledonului Români Împreună şi este un ajutor nesperat pentru sistemul medical îngenuncheat de epidemie.
Ludovic Orban, premierul României: "Sunt tiruri care se deplasează către locaţiile unde ne confruntăm cu număr mai mare de pacienţi. Deşi a existat reticenţă mare în prima fază la utilizarea lor şi până la urmă, se vede că sunt foarte utile şi inclusiv cadrele medicale s-au obişnuit"
Marcel Vela: "În cazul în care se înmulţesc focarele, există o nevoie acută, mai avem variante alternative de a stabili, de a organiza în jurul spitalelor alte modalităţi de a extinde cu Terapii Intesnsive, cu containere eventual"
România are în total patru astfel de spitale mobile şi toate funcţionează în oraşe care înregistrează creşteri alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus. Celelalte trei sunt în Galaţi, Ploieşti şi Bucureşti.