Antena LIVE
Video

Evoluţia Eugeniei, biscuitele devenit brand de ţară. Tehnologia a luat locul angajaţilor pentru a împărţi mereu crema în mod egal

Ştii gustul ăla pe care e suficient să închizi ochii ca să-l simţi din nou şi să-ţi lase gura apă? Romul, scorţişoara, cojile rase din portocala pe care o aşteptai, cuminte, să se coacă pe şifonier? Amintirea căminului în care ai crescut. Ne amintim azi de cel mai dulce dulce al copilăriei, o gustare cât un brand de ţară, o aromă pe care nu e român cine nu o recunoaşte dintr-o mie.

De la 27.01.2022, 08:19

Darius are 6 ani. Preferinţele lui în materie de dulciuri sunt, ca ale oricărui copil de vârsta lui, dependente de reclamele pe care le vede la televizor. Pe scurt, nu e, neapărat, prieten cu biscuiţii cu cremă de cacao şi rom. 

Există un ritual de care cu siguranţă foarte mulţi români îşi aduc aminte, din copilărie. Atunci când aveam un astfel de biscuite, primul lucru pe care îl făceam era să-l desfacem şi să savurăm crema. Ce nu ştiu nici Darius şi nici verişorii lui e că Eugenia pe care o savurează în stilul lor original a împlinit, deja, 70 de ani.

Citește și:
Ce schimbări apar în corpul tău dacă renunți la zahăr. Motive care să te ajută să-ți învingi pofta de dulce

Accesibili oricui în comunism, biscuiţii care îndulcesc de zeci de ani pauzele de la şcoală se produc şi azi, la foc continuu, într-o fabrică de la malul mării. 

Andreea Cojanu, manager producție: "Ingredientele principale sunt făina, grăsimea de palmier, zahărul, cacao, şi aromele specifice. Aroma de rom, aromă de ciocolată, de lămâie, de lapte, în funcţie de sortimentul de biscuiţi."

În fabrica celebrului biscuite cu cremă de rom se lucrează zi și noapte, în trei schimburi, 24 de ore din 24.  Sunt patru zone de coacere. Fiecare biscuit stă 5 minute la o temperatură de 250 de grade Celsius. Mai ştiţi cum întotdeauna eugenia celuilalt copil avea mai multă cremă? Tehnologia a rezolvat această problemă. Acum, toţi biscuiţii sunt la fel. 

Eugenia, un brand de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial

Şi poate cel mai important moment este atunci când biscuiţii îşi iau savoarea. Dacă în urmă cu 60 de ani, două doamne în halat alb puneau crema între cei două părţi manual, acum totul este tehnologizat, iar calculatorul stabileşte exact cantitatea de cremă. Deşi aici e singura firmă care deţine brandul Eugenia, desertul e produs şi-n alte colţuri ale României, sub alte denumiri, dar după o reţetă similară. 

Mihai Neagu, director companie: "Este unul dintre cele mai vechi, ca să nu le spunem bătrâne, branduri, practic, de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost o mare criză de cereale şi implicit de făină, americanii ne-au trimis undeva la 900 de vagoane de cereale şi atunci sunt şi primele datări, practic, ale brandului. În Constanţa, în Brăila şi în Timişoara erau cele trei fabrici mari." 

Reţeta originală este păstrată cu sfințenie pentru ca gustul să fie acela pe care îl ştim din copilărie. 

Ți-a plăcut acest articol?

eugenia brand gustare
Întrebarea zilei
Veţi participa la Slujba de Înviere?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce...
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii:...
Adevărul
Publicat 04.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii....
CaTine
Publicat 04.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la...
Useit
Publicat 04.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi...
Medicool
Publicat 04.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024