Au dat 350.000 de lire sterline pentru casa visurilor lor, dar soţii din Anglia aveau să-şi dea seama că au comis o greşeală uriaşă
Un cuplu din Anglia, care a cumpărat casa visurilor pentru 350.000 de lire sterline, în apropiere de o şosea aglomerată, avea să constate că trăieşte un adevărat coşmar din cauza zgomotului infernal.
De Monica Palade la 13.04.2021, 22:18Jackie McCormack, 58 de ani, şi soţul ei s-au mutat în casa din Coleshill, Warwickshire, la doar 2.74 metri de A446, la sfârşitul lunii februarie.
Însă visul lor a fost repede spublerat pentru că locuinţa lor cu trei dormitoare se „cutremură” de fiecare dată când pe şosea trece câte un camion. Asta deşi viteza în zonă este limitată la 70 km/h.
Perechea este nevoită să spele gemaurile de patru ori pe săptămână din cauza maşinilor care trec prin zonă toată ziua. Poluarea este atât de marea încât Jackie poate să îşi scrie numele pe praful care acoperă baia privată.
Casă de coşmar
„Ne-am mutat vineri și sâmbătă a fost absolut oribil. Nu mi-am dat seama că a existat o dispoziţie cu privire la cursele care se fac pe A446, dar tinerii nu ţin cont de asta. Au început la 11 dimineața sâmbătă și au mers chiar până la 4 dimineața duminică, atingând viteze de 90 - 100 km/h. Luni a început cu vehiculele grele, casa mea se cutremura constant. Nu ai nicio clipĂ de răgaz, este fără oprire. E ca și cum ai locui lângă o autostradă".
Cuplurile de băieți care merg cu motociclete la sfârșit de săptămână fac un tărăboi uriaş.
Jackie este îngrozită să-și lase nepoții să se joace în grădină, care este o „zonă interzisă”, deoarece nu există bariere de impact sau camere de viteză pentru ca maşinile să încetinească.
Au nevoie de dopuri de urechi
Cuplul trebuie să poarte dopuri de urechi pentru a putea face faţă zgomotului traficului care începe de la 5.30 dimineața în timpul săptămânii.
Femeia mai spune că a văzut casa într-o sâmbătă înainte de a începe traficul şi ca a cumpărat-o cu 25.000 de lire mai puţin decât s-ar fi aşteptat. „Este o proprietate frumoasă. Dar cred că pentru că era atât de aproape de drum, nu e de mirare că au scăzut-o cu 25.000 de lire sterline. Nu spun că am fost înșelați, cred că agenții imobiliari ar fi trebuit să ne cheme mai aproape de momentul când începea traficul. Dacă ar fi fost în jur de 2 pm, am fi spus„ ce naiba” și nu ne-am fi atins. Nu dau vina nici pe constructori, dar despre cum au obținut permisiunea de a ridica o casă atât de aproape de drum, nu voi ști niciodată”.
La zgomot se adaugă şi poluarea
Praful cauzat de poluare cade pe mașinile și geamurile lor în fiecare zi, cuplul trebuind să le spele de trei sau patru ori pe săptămână.
Jackie a spus: „Dacă poluarea se pune pe geamuri și mașinile noastre, ce respirăm? Am o baie privată la etaj, nu are fereastră, dar are un ventilator cu convector și în fiecare dimineață, am o chiuvetă pe care ai putea scrie numele tău în praful care s-a depus din aerul venind din exterior. Grădina mea este o zonă interzisă și cred că va fi întotdeauna, cu excepția cazului în care reduc viteza respectivă, pentru că altfel este un pericol prea mare. Nu aș permite ca nepotul meu să joace afară, este prea înfricoșător. Este viteza curselor, este absolut șocant."
Jackie a cerut instalarea radarelor. Consiliul județean Warwickshire a declarat că va lua în considerare cu atenţie problemele cu care se confruntă cuplul.