S-a trezit cu 1.2 milioane de dolari în cont, dar femeia din Statele Unite a refuzat să-i returneze companiei care i-a virat banii din greşeală

De Monica Palade.
Publicat: 13.04.2021, 16:45.
Actualizat: 13.04.2021, 16:46

Noroc sau ghinion pentru o femeie din Statele Unite care s-a trezit cu 1.2 milioane de dolari în cont? Kelyn Spadoni, 33 de ani, o dispeceră de la 911 dintr-o suburbie din New Orleans, este acuzată acum că a refuzat să returneze banii care i-au fost furnizaţi dintr-o eroare şi pe care i-a cheltuit cumpărând o casă şi o maşină.

S-a trezit cu 1.2 milioane de dolari în cont, dar femeia din Statele Unite a refuzat să-i returneze ghinionistului care i-a virat banii

Jefferson Parish Sheriff's Office

Femeia a fost arestată miercuri sub acuzaţia de furt, fraudă bancară şi transmitere ilegală de fonduri. Kelyn Spadoni a fost concediată de la locul de muncă de şeriful Jefferson Parish, după arestarea sa.

Americanca a fost eliberată după ce a achitat o cauţiune de 50.000 de dolari. Autorităţile spun că eroarea a fost făcută de Charles Schwab, o coorporaţie de servicii financiare, care a transferat uriaşa sumă în contul femeii. Când banii au fost reclamaţi, cererea a fost respinsă pentru că banii nu mai erau în cont.

S-a trezit milionară peste noapte

Citește și:

Femeia mutase banii într-un alt cont, după care a început să-i cheltuiască pe o nouă casă şi o Hyundai Genesis, din 2021.

Căpitanul Jason Rivarde, purtătorul de cuvânt al biroului şerifului, susţuine că, deşi banii au fost în contul său, nu erau banii săi. „Nu avea drepturi legale asupra acestor bani. Chiar dacă au fost puşi acolo din greşeală. A fost o eroare de contabilitate”.

Charles Schwab & Co. a dat-o în judecată pe Spadoni. Compania a încercat să o contacteze de mai multe ori pentru a restitui fondurile transferate, dar fără succes, a mai spus Rivarde. Până în prezent, aproximativ 75% din bani au fost recuperați, a adăugat el.

Compania a susținut în procesul său că potrivit contractului de cont al femeii există un acord conform căruia dacă un client primește o plată în exces de fonduri, clientul este obligat să restituie suma totală.

„Dacă cineva pune în mod accidental un zero suplimentar la o plată de utilitate, ar dori ca acești bani să fie returnați sau creditați. Nu este nicio diferenţă”, a completat Rivarde.

Spadoni a lucrat la biroul șerifului mai bine de patru ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Florin Dumitrescu, tătic pentru a treia oară? Răspunsul dat de Cristina, soția juratului de la Chefi la cuțite
spynews.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Liviu Dragnea a câștigat procesul! Fostului lider PSD i-au fost încălcate drepturile
gandul.ro
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A devenit extrem de discretă după o dezamăgire în dragoste
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
„Nicio clipă nu m-am gândit că poți să mori din cauza unei analize simple făcute la spital”
libertatea.ro
Ianis Hagi, întâmpinat cu un sicriu verde. Incredibil ce s-a întâmplat la sărbătoarea lui Rangers
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro